Αρχική Δήμοι Το Athens Digital Lab και οι Δέκα καινοτόμες ιδέες για την Αθήνα

Το Athens Digital Lab και οι Δέκα καινοτόμες ιδέες για την Αθήνα

Δέκα καινοτόμες ιδέες για την Αθήνα θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του 3ου κύκλου του Athens Digital Lab (ADL) του Δήμου Αθηναίων. Μεταξύ άλλων είναι μια πλατφόρμα που συμβάλλει στην αποφυγή του συνωστισμού σε καταστήματα και δημόσιες δομές, ένα καινοτόμο σχεδιαστικό ρομπότ για καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, ηλεκτροκίνητα δίκυκλα για eco-friendly μετακινήσεις μέσα στην πόλη, αλλά και μια έξυπνη συσκευή για τα σχολεία, που μετράει την ποιότητα του αέρα στον χώρο για την αποφυγή επιμολύνσεων από ιούς και ρύπους. 
Το Athens Digital Lab είναι ο πρώτος δημοτικός τεχνολογικός κόμβος καινοτομίας στην Ελλάδα, ο οποίος υποστηρίζει πρωτοποριακές ιδέες, που μετατρέπονται σε λύσεις για τη λεγόμενη «έξυπνη» πόλη. Υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και εντάσσεται στο δυναμικό πρόγραμμα του Δήμου για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων της πόλης, ύψους 40 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, νέοι επιχειρηματίες, ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, κατατέθηκαν περισσότερες από εβδομήντα προτάσεις. Οι δέκα εξ αυτών επιλέγησαν να μετατραπούν σε προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και θα υλοποιηθούν σε πραγματικές συνθήκες με τη συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων σε διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης, βάσει των αντίστοιχων θεματικών ενοτήτων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.