Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Προστασίας του...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη για την αντιμετώπιση της πανδημίαςΜετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Συγχαίρω την ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ κάνουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες υποδειγματική δουλειά. Τόσο στους ελέγχους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για τη διατήρηση της εγκληματικότητας σε χαμηλά επίπεδα. Θέλω στο πρόσωπό σας κ. Υπουργέ να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα. Συνεργασία που μας έχει επιτρέψει να κάνουμε πάρα πολλούς και ουσιαστικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τα μικτά κλιμάκια, στα οποία συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΕΛΑΣ και άλλοι φορείς. Θέλω να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμουμε το έργο της ΕΛΑΣ με όσες δυνατότητες και μέσα διαθέτουμε. Θυμίζω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στην ΕΛΑΣ και σε όσους συμπολίτες μας δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Διαθέσαμε είδη ατομικής προστασίας για τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια, να προστατεύουν όλους εμάς. Αυτή την καλή συνεργασία θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα».

Μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε νέα ενίσχυση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας: «Διασφαλίσαμε την προμήθεια συνολικά 60 οχημάτων στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία. Η Περιφέρεια μέσω ευρωπαϊκών πόρων ενισχύει σημαντικά τον εξοπλισμό της Αστυνομίας, διευκολύνοντας έτσι το έργο της. Με 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουμε στην ΕΛΑΣ 35 επιβατικά οχήματα, 14 οχήματα τύπου SUV, δυο οχήματα για τη μεταφορά προσωπικού και εννέα μοτοσικλέτες. Επίσης, διαθέτουμε δέκα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας και 51 ασυρμάτους».

Ο Περιφερειάρχης απηύθυνε μάλιστα έκκληση προς όλους τους πολίτες: «Είναι στο χέρι όλων μας, καθενός και καθεμιάς ξεχωριστά, το πότε θα φύγουμε από αυτό τον εφιάλτη, το πόσο σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να επανέλθουμε στις ζωές μας. Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή. Μένουμε σπίτι. Κινούμαστε μόνο όταν η μετακίνηση είναι απολύτως απαραίτητη. Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δίνουν τεράστια μάχη ώρα με την ώρα. Ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξαμε από την πρώτη στιγμή: Το δρόμο της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας και της ουσιαστικής παρέμβασης όπου και όποτε χρειάζεται. Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε τους αρμόδιους, το κράτος, την Πολιτεία, όπου και όταν χρειαστεί».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε: «Ό,τι χρειάζεται, ό,τι μπορεί να γίνει θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Είναι πολύ σημαντική η στιγμή για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία. Θα αντέξουμε επειδή έχουμε πάρει όλα τα μέτρα. Επιτηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις εκείνες προκειμένου να περιορίσουμε τον κορονοϊό. Είναι πολύ καλή η στιγμή επίσης διότι η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι άριστη. Προσπαθούμε από κοινού να διαμορφώσουμε ένα πεδίο συνεργιών, ώστε οι έλεγχοι να είναι πιο στοχευμένοι και κατά συνέπεια πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί. Ο δεύτερος στόχος μας είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο σύστημα υγείας. Εμείς έξω στην πόλη και στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους. Έχουμε γιορτές μπροστά μας, όλα πρέπει να γίνουν τηλεφωνικά και με τρόπους που θα αποτρέψουν την άμεση επαφή των πολιτών. Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου μας ζητηθεί. Θα πάμε από πόλη σε πόλη, από νομό σε νομό και όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μόλυνσης από τον ιό. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε μόνο πρόστιμα, αλλά όλοι μαζί να κόψουμε το δρόμο στον ιό. Οι έλεγχοι στο εξής θα είναι στοχοποιημένοι, κυρίως σε σημεία συνάθροισης, όπου και δημιουργείται το πρόβλημα της όσμωσης των ανθρώπων. Εκεί θα αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τους ελέγχους, για να κόψουμε το δρόμο στον ιό πιο γρήγορα. Οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη ενισχύθηκαν ήδη με επιπλέον αστυνομικούς. Αυτό που μένει, με όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται με μεγάλη αυστηρότητα, είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο σύστημα υγείας να ανασάνει και να βάλουμε σε έλεγχο την όλη κατάσταση. Καλώ κι εγώ όλους τους πολίτες της περιοχής, που κατεξοχήν δοκιμάζεται από την πανδημία να επιδείξουν θάρρος, συγκράτηση και υπομονή και πολύ σύντομα θα ξαναβγούμε για να χαρούμε τη ζωή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.