Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πέθανε η Πρωθιέρεια Μαρία Μοσχολιού

Πέθανε η Πρωθιέρεια Μαρία Μοσχολιού

Έφυγε από την ζωή η Μαρία Μοσχολιού, επί πολλά έτη Πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Η Μαρία Μοσχολιού γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε τη δραματική τέχνη στη σχολή του εθνικού θεάτρου, το οποίο στη συνέχεια υπηρέτησε και ως ηθοποιός για πολλά χρόνια. Είχε μετάσχει ως Πρωθιέρεια στις περισσότερες τελετές αφής Ολυμπιακής Φλόγας: συνολικά τέσσερις φορές σε θερινούς αγώνες (1968, 1972, 1976, 1980). Της έχει απονεμηθεί μετάλλιο του δήμου Αθηναίων για την προσφορά της στη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη

Η σοβαρότητα, η κομψότητα και το κύρος της παρουσίας της Μαρίας Μοσχολιού ταυτίστηκαν με το Ολυμπιακό Ιδεώδες και με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Ως Πρωθιέρεια, δημιούργησε την Ολυμπιακή Φλόγα σε τέσσερις τελετές, δίνοντας το ουσιαστικό έναυσμα για την μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή, με το σπουδαίο οικουμενικό μήνυμα της συνεργασίας, της ειρήνης και του ευ αγωνίζεσθαι. Η μορφή της θα είναι για πάντα συνδεδεμένη με το Ολυμπιακό Κίνημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.