Αρχική Αρχαιολογία Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει τις εργασίες επίστρωσης των διαδρόμων της Ακρόπολης για την...

Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει τις εργασίες επίστρωσης των διαδρόμων της Ακρόπολης για την πρόσβαση των ΑμεΑ στο μνημείο

Άποψη του Παρθενώνα με το έργο σε εξέλιξη

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας, έθεσε ως προτεραιότητα, εδώ και πλέον 25 χρόνια το ζήτημα της προσβασιμότητας του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Γιατί η ΕΣΑμεΑ θεωρεί (όπως αναφέρει και το Υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του και η Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες -ν.4074/2012, άρθρο 30 ορίζει) ότι πρωταρχικό καθήκον της Πολιτείας αποτελεί η διασφάλιση της άσκησης του δικαιώματος όλων των ατόμων με αναπηρία, καθώς και των ηλικιωμένων και κάθε άλλου ατόμου με παρόμοια προβλήματα κινητικότητας, να απολαμβάνουν ισότιμα με κάθε πολίτη την πρόσβαση σε μνημεία και περιοχές εθνικής πολιτιστικής σημασίας και συνεπώς να μπορούν να επισκέπτονται και αυτό το μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας όπως και κάθε μνημείο της χώρας.

Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει όλες τις παρεμβάσεις της Πολιτείας για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας, ιδιαίτερα όταν αυτές τελούν υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση των αρμόδιων οργάνων γι΄ αυτό το σκοπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.