Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Γιάννης Ρέτσος: Δυστυχώς η τουριστική δραστηριότητα θα ανακοπεί τελείως τους επόμενους μήνες

Γιάννης Ρέτσος: Δυστυχώς η τουριστική δραστηριότητα θα ανακοπεί τελείως τους επόμενους μήνες

Μηδενική θα είναι η Τουριστική δραστηριότητα το τελυταίο τρίμηνο του 2020 και το πρώτο τρίμηνο του του 21, είπε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημερωτικής συζήτησης με τους δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος .
 
Παράλληλα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 3,5 δισ ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος.
Πιο συγκεκριμένα τον Μάιο τοποθετήσαμε τον πήχη για το 2020 με έσοδα 4-5 δισ. (ακραίο σενάριο με τα έως τότε δεδομένα). Αναθεωρήσαμε τις εκτιμήσεις μας τον Αύγουστο στα 3-3,5 δισ. αν υπήρχε μια καλή υγειονομική εξέλιξη. Ενώ το 2021 προβλέπουμε το 50% των εσόδων του 2019 και το τεκμηριώνουμε από τις προβλέψεις των αεροπορικών εταιρειών και των εταιρειών με δεδομένο ότι η υγειονομική κατάσταση θα εξελιχθεί καλά.
 
Ο ΣΕΤΕ ζητά «Για το 2021 να υπάρξει μια κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική κοινή για όλες τις χώρες»

 Για την επόμενη ημέρα, αναγκαία θα είναι η συντονισμένη δράση στα ταξίδια και η θέσπιση ενιαίων κανόνων τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει μπαίνοντας πλέον στο 2021, να αποφασιστεί κατ’ αρχήν σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο ότι δεν έχει πλέον δικαίωμα η κάθε χώρα να θέτει τους δικούς της κανόνες, να βάζει τις καραντίνες έτσι όπως το κρίνει και τα λοιπά, αλλά να υπάρχει ένας ενιαίος κανόνας ο οποίος μπορεί να είναι και αυστηρός. Κατ’ αρχήν, για παράδειγμα υποχρεωτικό τεστ, ακόμα και στο αεροδρόμιο, αλλά αν δεν γίνει και αν δεν παρθεί μια τέτοια απόφαση, με αυτό το σκεπτικό, δεν μπορούμε να περιμένουμε οποιαδήποτε μορφή σοβαρής ανάκαμψης για το 2021.

Τα πράγματα θα είναι δύσκολα και το ξέρουμε. Ακόμα πιο δύσκολα θα έλεγα, γιατί τα προβλήματα συσσωρεύονται. Δουλεύουμε με όλα τα πιθανά σενάρια για τον επόμενο χρόνο και σχεδιάζουμε βήμα – βήμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.