Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Online σεμινάριο “Ψηφιακός μετασχηματισμός” από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Online σεμινάριο “Ψηφιακός μετασχηματισμός” από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Online Σεμινάριο

Ψηφιακός μετασχηματισμός

σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς

Νέο Τμήμα! Έναρξη: 10 Νοεμβρίου

  • Πώς ο χώρος του Πολιτισμού και των Τεχνών μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες που τον περιορίζουν σε αποκλειστικά online δράσεις;
  • Με ποιους τρόπους μπορούν να συνεργάζονται και να παραμένουν παραγωγικοί εξ’ αποστάσεως οι επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου;
  • Ποια εργαλεία και πλατφόρμες είναι απαραίτητες για την online παρουσία πολιτιστικών δράσεων και προϊόντων, αλλά και για την ενίσχυση των ψηφιακών κοινοτήτων;

Η εποχή των lockdown και των διαρκώς μεταβαλλόμενων περιορισμών, έκανε έντονα ορατή την ανάγκη για επένδυση σε ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες μας επιτρέπουν να παραμένουμε παραγωγικοί, να συνεργαζόμαστε, αλλά και να διαχειριζόμαστε κοινότητες από απόσταση. Στο σεμινάριο, που συντονίζει η δρ. Λήδα Τσενέ, εξετάζονται οι προκλήσεις της εποχής και οι αλλαγές που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα πεδία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και παρουσιάζονται εργαλεία και πλατφόρμες που βοηθούν τους επαγγελματίες να ανταποκριθούν στο νέο αυτό περιβάλλον.

Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου περιλαμβάνουν:

  • Εισαγωγή στην έννοια του ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • Διαχείριση virtual ομάδων σε περιβάλλοντα εργασίας.
  • Εργαλεία και πλατφόρμες συνεργασίας.
  • Εργαλεία και πλατφόρμες διαχείρισης έργων από απόσταση.
  • Επικοινωνία και διαχείριση virtual κοινοτήτων.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται πλήρως online και είναι ασύγχρονο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται και ανεξαρτήτως του προσωπικού τους προγράμματος και χρόνου.

Έναρξη σεμιναρίου: 10 Νοεμβρίου. Διάρκεια: 1 μήνας

Εγγραφές ως τις 5 Νοεμβρίου

Γενικές πληροφορίες

Με την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των θεματικών ενοτήτων κι εφόσον συμπληρώσουν τουλάχιστον το 70% των εργασιών, οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση υπολογιστών παρά μόνο βασικές γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet) και χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών για την ανάγνωση μέρους της βιβλιογραφίας.

Πληροφορίες και εγγραφές

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), www.hau.gr/culture

Βιογραφικό

H Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Διδάσκει επικοινωνία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτιστική Επικοινωνία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στον τομέα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει διοργανώσει φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press. Με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται στην διοργάνωση του Comicdom Con Athens που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 15.000 άτομα, ενώ συντονίζει επίσης τα online σεμινάρια «Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση» και «Πολιτιστική επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.