Home Αυτοδιοίκηση Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ πρώην και νυν δημοτικής αρχής στον δήμο Σαρωνικού το...

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ πρώην και νυν δημοτικής αρχής στον δήμο Σαρωνικού το ζήτημα της μη έκδοσης οικοδομικών αδειών σε τμήματα της περιοχής Αναβύσσου

Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Γιάννη Κυριακόπουλου

Το ζήτημα της μη έκδοσης οικοδομικών αδειών σε τμήματα της περιοχής Αναβύσσου έγινε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ πρώην και νυν δημοτικής αρχής στον δήμο Σαρωνικού.

Πιο συγκεκριμένα και μετά από ανάρτηση στα social media του πρώην Δημάρχου Σαρωνικού κ. Γιώργου Σωφρόνη, ο οποίος ενημερώνει ότι επισκέφθηκε μαζί με τον μελετητή της Α΄ κατοικίας Αναβύσσου την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κα Ευρώπη Κοσμίδη, προκειμένου  να δρομολογήσει λύσεις για το ζήτημα της μη έκδοσης οικοδομικών αδειών σε τμήματα της περιοχής, ώστε οι οικοπεδούχοι να αξιοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος εκ μέρους της παρούσης δημοτικής αρχής σχολιάζοντας την ανάρτηση ανέφερε πως

“Ουδεμία πλέον έκπληξη προκαλούν τέτοιου είδους ανακοινώσεις από τον κ. Σωφρόνη, ο οποίος ασκούσε επί 5 ολόκληρα χρόνια διοίκηση στον Δήμο και συνεπώς είχε την υποχρέωση αλλά και την ευθύνη επίλυσης τόσο σοβαρών θεμάτων, χωρίς όμως επί της ουσίας να έχει ασχοληθεί με αυτά. Σήμερα πια από τη θέση της αντιπολίτευσης με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα άνευ ουσίας και περιεχομένου, προσπαθεί να δημιουργήσει την ψευδή εικόνα ότι δήθεν ενδιαφέρεται και πιέζει για τη δρομολόγηση λύσεων”.

Συνεχίζοντας Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Ο πρώην Δήμαρχος θα ήταν χρήσιμο και εποικοδομητικό να είχε επιδείξει ζήλο και φροντίδα την 5ετία που ήταν δήμαρχος, ώστε να είχε ολοκληρώσει το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας που είναι προϋπόθεση για την έκδοση οικοδομικών αδειών σε τμήματα της περιοχής, κάτι το οποίο δεν έγινε. Υπήρχε εγκεκριμένη χρηματοδότηση για το έργο κατανεμημένη σε δύο φάσεις ύψους 20 και 24 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα. Η έναρξη της Β’ φάσης θα ακολουθούσε μετά την αποπεράτωση του υποέργου της Α΄ φάσης και μετά την επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με σύνταξη νέας υδραυλικής μελέτης (λόγω αλλαγής της νομοθεσίας μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Μάνδρα). Η Α΄ φάση δεν ολοκληρώθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση η οποία με τους χειρισμούς της έθεσε σε κίνδυνο το συνολικό έργο, ακόμη και τον καταλογισμό των εκταμιευμένων χρημάτων στον Δήμο, προφανώς δεν έκανε και καμία ενέργεια για την προετοιμασία της Β’ φάσης.

Αυτά τα δεδομένα παραλάβαμε και εξαρχής κινηθήκαμε γρήγορα και οργανωμένα για την επίλυση του ζητήματος. Επισκεφτήκαμε αρχικά με τον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, προκειμένου να μη χαθεί το έργο και συνεννοηθήκαμε να υποβάλουμε στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων την αναγκαία εναλλακτική πρόταση, η οποία εφόσον γίνει αποδεκτή  θα ολοκληρωθεί άμεσα η Α΄ φάση. Παράλληλα εργαστήκαμε προκειμένου να περάσουμε στη Β΄ φάση, επικαιροποιώντας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με σύνταξη νέας υδραυλικής μελέτης την οποία και παραλάβαμε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Άμεσα πρέπει να δημοπρατηθεί η Β’ φάση, η οποία καθόλη την προηγούμενη πενταετία είχε χρηματοδότηση χωρίς να γίνει κάποια ενέργεια από την προηγούμενη διοίκηση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσουν να εκδίδονται άδειες οικοδομής. Η ολοκλήρωση του έργου προϋποθέτει εργατικότητα και ουσιαστικές παρεμβάσεις, κάτι που όπως φαίνεται  η δική μας Δημοτική Αρχή διαθέτει’’.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version