Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «On sourit pour la photo»: Η γαλλική ταινία που υμνεί το ελληνικό...

«On sourit pour la photo»: Η γαλλική ταινία που υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι – Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του ΕΟΤ σε Αττική και Αίγινα

Η Ελλάδα και το ελληνικό καλοκαίρι πρωταγωνιστούν στη γαλλική ταινία «On sourit pour la photo» («Χαμογελάστε για τη φωτογραφία»), τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες με την υποστήριξη του ΕΟΤ στην Αθήνα, την αθηναϊκή Ριβιέρα και την Αίγινα.

Με αφορμή το τέλος των γυρισμάτων, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, δήλωσε: «Χαίρομαι που ολοκληρώθηκε μια τόσο σημαντική κινηματογραφική παραγωγή, η οποία έχει την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Επιδιώκουμε αυτές τις συνεργασίες καθώς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους προβολής της χώρας μας, όχι μόνο στην αγορά της Γαλλίας εν προκειμένω, αλλά και διεθνώς. Για τον ΕΟΤ οι συνέργειες σε μεγάλες παραγωγές με απήχηση στο εξωτερικό είναι προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ανάλογα εγχειρήματα στο μέλλον». Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Ιούνιο, οι εκπρόσωποι της παραγωγής της ταινίας είχαν συναντηθεί με τον κο Φραγκάκη και στελέχη του ΕΟΤ προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, οι συντελεστές της ταινίας είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της Αττικής και της Αίγινας και παράλληλα να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και γαστρονομία. Ενθουσιασμένος από την παραμονή του στη χώρα μας, ο σκηνοθέτης François Uzan σημείωσε: «Η εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Είχαμε την τύχη να δουλέψουμε σε ένα τόπο με τόσες ιστορίες και με καταπληκτική φύση. Είμαστε σίγουροι ότι οι θεατές θα “ταξιδέψουν” μαζί με τους χαρακτήρες της ταινίας, θα θυμηθούν τις όμορφες στιγμές διακοπών που έχουν ζήσει στην Ελλάδα και θα θελήσουν να την επισκεφθούν και το επόμενο καλοκαίρι… Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις εικόνες αυτής της πανέμορφης χώρας με τους Γάλλους θεατές!»

Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή των εταιρειών RADAR FILMS, UNAGI PRODUCTIONS και BLONDE PRODUCTIONS και σε αυτήν πρωταγωνιστούν οι Jacques Gamblin, Pascale Arbillot, Pablo Pauly, Agnès Hurstel και ο youtubeur Ludovik.

Το «On sourit pour la photo» θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2021, με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Η υπόθεση της ταινίας «On sourit pour la photo»:

Ο Thierry είναι συνταξιούχος. Νιώθει μεγάλη νοσταλγία κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες της οικογένειας του, και είναι σίγουρος ότι τα καλύτερα χρόνια της ζωής του είναι πίσω του. Αντίθετα, η γυναίκα του, η Claire, έχει περισσότερη δύναμη από ποτέ, και έχει την εντύπωση ότι έχει χάσει  πολλά πράγματα στην πάροδο των χρόνων και θέλει επιτέλους να απολαύσει τη ζωή. Το ζευγάρι δεν έχει πια πολλά να μοιραστεί…

 Όταν η Claire αποφασίζει να ανακοινώσει στον Thierry ότι θέλει να χωρίσει, αυτός οργανώνει ένα ταξίδι για όλη την οικογένεια ώστε να αναβιώσει τις πιο όμορφες διακοπές που έχουν ζήσει σαν οικογένεια: τις διακοπές του 1998 στην Ελλάδα.

 Ο Thierry πιστεύει ότι αυτό το ταξίδι θα είναι η ευκαιρία αναζωπυρωθεί το πάθος τους, αλλά στην Claire λέει ότι ο στόχος του ταξιδιού είναι να ενημερώσουν τα παιδιά τους για το διαζύγιο. Τα παιδιά όμως, η Karine και ο Antoine δεν είναι πια παιδιά, δεν θέλουν να ξυπνήσουν νωρίς για να επισκεφτούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ή να ακούν τα κηρύγματα των γονιών τους όλη μέρα…

 Υπό αυτές τις συνθήκες, ξεκινά αυτό το αξέχαστο ταξίδι στην Ελλάδα, όπου πολλές εκπλήξεις περιμένουν την οικογένεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.