Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά MΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Θα στηρίξουμε τους ανθρώπους του τουρισμού για να μείνουν όρθιοι...

MΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Θα στηρίξουμε τους ανθρώπους του τουρισμού για να μείνουν όρθιοι αυτό το δύσκολο χειμώνα»

Ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, παρευρέθηκε στην Κω και στην Εκλογοαπολογιστική Γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, αλλά και στην επόμενη μέρα για τον τουρισμό.

Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν με τηλεδιάσκεψη και εν όψει της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΞ που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Στην παρέμβασή του, ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων που ενεργοποιούνται το επόμενο διάστημα όπως:

– Ο νέος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής, στον οποίο μπορούν να ενταχθούν εποχικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

– Η ενεργοποίηση προγράμματος «Εξοικονομώ για τον τουρισμό», προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ, που στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και στην ανάπτυξη «πράσινων» ξενοδοχείων. Αφορά σε  ξενοδοχεία, επιπλωµένα διαµερίσµατα, ενοικιαζόµενα δωµάτια, παραδοσιακά καταλύµατα, τουριστικές κατοικίες.

– Η έναρξη της δεύτερης φάσης χορήγησης δανείων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας ύψους 3-3,5 δισ. ευρώ.

– Η παράταση στην ισχύ του μέτρου μείωσης του ΦΠΑ στις μεταφορές και στην εστίαση και η μείωση κατά τρεις μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο Μάνος Κόνσολας έκανε ειδική αναφορά στη στήριξη της απασχόλησης και των ανέργων, με μέτρα όπως:

– Η νέα δίμηνη παράταση στη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

– Μείωση του αριθμού των απαιτούμενων ενσήμων από 100 σε 50  για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, προκειμένου να λάβουν το επίδομα ανεργίας.

– Η επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης και για τον Οκτώβριο.

– Η παράταση στην προθεσμία καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων έως τις 30 Απριλίου.

– Η κρατική επιδότηση των μηνιαίων δόσεων δανείων, με υποθήκη την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Τόνισε, επίσης, ότι εξετάζεται η ενίσχυση των εποχιακά εργαζόμενων και των ανέργων με τη συμμετοχή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης.

Αναφερόμενος στη νέα χρονιά, επεσήμανε ότι κυβέρνηση, αλλά και άνθρωποι του τουρισμού, θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο συμφωνίας: να διεκδικήσουμε ενιαίους κανόνες για τα ταξίδια και την ασφάλεια στον τουρισμό, που θα είναι αποδεκτό και θα εφαρμόζεται από όλες τις χώρες.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε:

«Το 2020 δεν είναι απλά ένας εφιάλτης από τον οποίο θα ξυπνήσουμε το 2021 και όλα στον τουρισμό θα επανέλθουν όπως τα γνωρίζαμε.

Και το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Είναι καιρός να ανοίξει μια συζήτηση, χωρίς ταμπού, για την επόμενη μέρα στον ελληνικό τουρισμό.

Μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, μας δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα στον τουρισμό. Στο Υπουργείο Τουρισμού, έχουμε ήδη καταθέσει την πρότασή μας για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αναπτυξιακή ώθηση ο τουρισμός μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.