Αρχική Αεροπορικά Νέα H Lufthansa επανακυκλοφορεί την Upcycling Collection, με νέα σειρά προϊόντων, που έχουν...

H Lufthansa επανακυκλοφορεί την Upcycling Collection, με νέα σειρά προϊόντων, που έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά από τμήματα παροπλισμένου Airbus

H Lufthansa επανακυκλοφορεί την Upcycling Collection, με νέα σειρά προϊόντων, που έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά από τμήματα παροπλισμένου Airbus

Upcycling 2.0: Η ιστορία της αεροπορίας στο σαλόνι σας

Ένα μπαρ τοίχου κατασκευασμένο από το σώμα ενός αεροσκάφους ή ένα μπαρ από την πόρτα της καμπίνας – σας θυμίζει κάτι; Το περασμένο φθινόπωρο, η συλλογή Lufthansa Upcycling Collection κυκλοφόρησε για πρώτη φορά αποκλειστικά στο Lufthansa WorldShop – και εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι λάτρεις των αεροπορικών ταξιδιών και οι υποστηρικτές της βιωσιμότητας, μπορούν να φέρουν και πάλι την ιστορία της αεροπορίας στο σαλόνι τους: η δημοφιλής συλλογή επανακυκλοφορεί με νέα κομμάτια υψηλού σχεδιασμού και αισθητικής. Η νέα σειρά δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες Lufthansa, Miles & More και Lufthansa Technik από διαφορετικά τμήματα παροπλισμένου αεροσκάφους της Lufthansa, που ανακυκλώθηκε. Τα μοναδικά προϊόντα της συλλογής, κατασκευασμένα από το ιστορικό αεροσκάφος «Papa Alpha» είναι τώρα διαθέσιμα προς αγορά στο Lufthansa WorldShop.

Η υπερβολή συναντά τη βιωσιμότητα

Για τη νέα συλλογή, οι σχεδιαστές δημιούργησαν για ακόμα μία φορά πρωτότυπα έπιπλα και κομψά αξεσουάρ. Όλα μεταφέρουν κάτι από το πνεύμα της μηχανής D-AIPA, καθώς και την ιδέα της βιωσιμότητας και της ανακύκλωσης των πολύτιμων υλικών των αεροσκαφών. Πέρα από τα αγαπημένα προϊόντα της προηγούμενης σειράς, όπως το τραπεζάκι-γλυπτό και το ιπτάμενο Coffee Table, αυτή η συλλογή έχει και νέα κομμάτια, διαθέσιμα για πρώτη φορά.

Για παράδειγμα, το ελαφρώς μεγαλύτερο bar από πόρτα καμπίνας, είναι ένα εξαιρετικό σημείο για κοκτέιλ και απεριτίφ. Ως εναλλακτική λύση του ιπτάμενου Coffee Table, στη νέα συλλογή προστέθηκε φέτος το Coffee Table κατασκευασμένο από το αερόφρενο του αεροσκάφους, καθώς και το Coffee Table από πτερύγιο, το οποίο αποτελείται από το πτερύγιο προσγείωσης. Από την άλλη, διατίθενται μόνο δύο Coffee Tables από ακροπτερύγιο, γεγονός που τα κάνει μοναδικά. Ένα κομμάτι που εντυπωσιάζει, χάρη στο  αεροδυναμικό σχήμα που δίνει το ακροπτερύγιο. Τα υπόλοιπα τμήματα του πτερύγιου έχουν αξιοποιηθεί σε ένα τραπεζάκι με επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για το σαλόνι. Οι ετικέτες αεροπορίας κατασκευάζονται από το εξωτερικό περίβλημα του αεροσκάφους, και διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό ως αξεσουάρ. Αριθμημένες, σε λευκό ή μπλε χρώμα, είναι κατάλληλες για τα κλειδιά ή τις αποσκευές.

Η περιπετειώδης ιστορία του «Papa Alpha»

Τα κομμάτια της συλλογής, είναι κατασκευασμένα από βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά του ιστορικού αεροσκάφους της Lufthansa Airbus 320, γνωστού και ως “Papa Alpha”. Το δικινητήριο τζετ, ήταν το πρώτο αεροσκάφος από τα πολλά A320 που εντάχθηκαν στον στόλο του Ομίλου Lufthansa για τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Η παράδοση του «Papa Alpha» έγινε στην Τουλούζη της Γαλλίας στις 16 Οκτωβρίου 1989, με αριθμό καταχώρησης D-AIPA. Για περισσότερα από 29 χρόνια και μέχρι την απόσυρσή του, το συγκεκριμένο αεροσκάφος εκτέλεσε αναρίθμητες πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για τη Lufthansa: από την Καζαμπλάνκα και το Λονδίνο μέσω της Ρόδου, το Όσλο και τη Λισαβόνα στη Βηρυτό. Κατά τη διάρκεια ζωής του, πέταξε σε 147 διαφορετικούς προορισμούς. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, μήκους άνω των 37 μέτρων, πραγματοποίησε 71.400 ώρες πτήσης και υποδέχτηκε στην καμπίνα του περίπου έξι εκατομμύρια επιβάτες. Μεταξύ των πιο απομακρυσμένων προορισμών που έφτασε ήταν το Ασσουάν στην Αίγυπτο και το Γιεκατέρινμπουργκ στη Ρωσία. Την 1η Μαΐου 1995, το «Papa Alpha» ήταν το πρώτο αεροσκάφος της Lufthansa που προσγειώθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Ζήτημα καρδιάς

Η νέα Lufthansa Upcycling Collection συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της πρώτης. Όπως και με το παροπλισμένο Airbus A340-600 D-AIHO που είχε χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της προηγούμενης συλλογής, έτσι και τώρα όλα τα κομμάτια της σειράς διατηρούν το πνεύμα του «Papa Alpha». Η σειρά αυτή προσφέρει την ευκαιρία εξαργύρωσης μιλίων για πραγματικά μοναδικά αντικείμενα. Όπως και με την προηγούμενη συλλογή, έτσι και τώρα, κάθε προϊόν είναι ξεχωριστό και οι λάτρεις της αεροπορίας μπορούν να φέρουν ένα κομμάτι της ιστορίας αυτού του πολυταξιδευμένου Airbus, στην καθημερινή τους ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.