Αρχική Δήμοι Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Σαρωνικού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Σαρωνικού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Σαρωνικού, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που ξεκίνησε από την Φέριζα και ήδη τώρα έχει φτάσει έξω από την Ανάβυσσο.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Λίγο πριν από τις 4:00 η φωτιά είχε φτάσει στη λεωφόρο Καραμανλή στα 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου, ενώ χτυπούν οι καμπάνες της περιοχής προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ με κοινή ανακοίνωση οι Δήμοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής καλούν όλους τους όμορους δήμους να συμβάλλουν με όποια μέσα διαθέτουν για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς. 

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου ζήτησε από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας είναι ισχυρός και δεν επιτρέπει τον έλεγχο της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το μέτωπο είναι τεράστιο και φυσάνε πολύ δυνατοί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φωκαίας. Εκκενώθηκε η Φέριζα και θα γίνουν κι άλλες εκκενώσεις σε οικισμούς», τόνισε.

Στην Ανάβυσσο μετέβη και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε «η φωτιά είναι σε διάφορα επίπεδα. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Θα πρέπει να προσεχθούν οι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα. Η περιφέρεια έχει δώσει ό,τι της έχει ζητηθεί από την πυροσβεστική. Χρειάζονται πτητικά μέσα».

Πυροσβεστικό Σώμα
@pyrosvestiki
Επιπλέον ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην #πυρκαγιά σε δασική έκταση στον δήμο Σαρωνικού Αττικής. Επιχειρούν 117 #πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 Α/Φ και 8 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.