Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε μία εβδομάδα ξεκινάει η πρώτη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Ντοκιμαντέρ

Σε μία εβδομάδα ξεκινάει η πρώτη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Ντοκιμαντέρ

Η πρώτη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Ντοκιμαντέρ ξεκινάει στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη). Για τρεις ημέρες, έως τις 13 Σεπτεμβρίου, το θέατρο ντοκιμαντέρ και οι δημιουργοί του συστήνονται στο κοινό, με εργαστήρια, προβολές και συζητήσεις. Πρόκειται για το πρώτο MEETING EVENT του ΔΔΘΝ, που ιδρύθηκε με σκοπό να δημιουργήσει έναν δυναμικό πόλο έρευνας, καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανάδειξης του θεάτρου ντοκιμαντέρ εντός κι εκτός Ελλάδας.

Τις τρεις αυτές ημέρες, θα συναντηθούν δημιουργοί του είδους, σπουδαστές, μελετητές, θεωρητικοί και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ιδιαίτερο αυτό είδος θεάτρου, για να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις και στρογγυλά τραπέζια. Οι δράσεις του MEETING EVENT είναι:

Το MEET THE ARTIST, για τις δύο πρώτες ημέρες (11 και 12 Σεπτεμβρίου). Σκηνοθέτες του είδους συναντούν το κοινό, και μέσα από ομιλίες και εισαγωγικά εργαστήρια παρουσιάζουν διαφορετικές πτυχές της δουλειάς τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους Άρη Λάσκο, Γεωργία Μαυραγάνη, Πρόδρομο Τσινικόρη, Κορίνα Βασιλειάδου-Χάρη Πεχλιβανίδη (In flux), Ανέστη Αζά-Laura Uribe Δημήτρη Μπαμπίλη, Εύα-Οικονόμου Βαμβακά, Παντελή Φλατσούση, Μάρθα Μπουζιούρη, Γιολάντα Μαρκοπούλου και Ελένη Ευθυμίου. Οι διαθέσιμες θέσεις για τα εργαστήρια έχουν συμπληρωθεί και ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει υπολογιστεί έτσι ώστε να μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους (με απαραίτητη τη χρήση μάσκας).

Το STAGE ON SCREEN, όπου μετά το τέλος των εργαστηρίων, στις 20:30, ο προαύλιος χώρος του Σεραφείου μετατρέπεται σε θερινό σινεμά. Στις 11 Σεπτεμβρίου παρακολουθούμε την παράσταση των Κορίνας Βασιλειάδου και Χάρη Πεχλιβανίδη (In flux) «Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει το λαό» (Ibsen Scholarship 2013 από το Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας). Στις 12 Σεπτεμβρίου θα παρακολουθήσουμε την «Καθαρή Πόλη» των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη, παράσταση που ξεκίνησε από την Αθήνα και παρουσιάστηκε σε 18 χώρες του εξωτερικού. Μετά το τέλος κάθε προβολής θα ακολουθεί συζήτηση με τους συντελεστές. Οι προβολές είναι ανοιχτές στο κοινό και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ, με το οποίο ολοκληρώνονται στις 13 Σεπτεμβρίου οι δράσεις της συνάντησης. Λόγω των ειδικών συνθηκών που ισχύουν για την εξάλειψη της πανδημίας του COVID-19, το συμπόσιο της τελευταίας ημέρας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και θα μεταδοθεί μέσω live streaming. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. Έχουν οργανωθεί τέσσερα στρογγυλά τραπέζια, που καλύπτουν όλο το φάσμα της δημιουργίας, της σημασίας και του προβληματισμού γύρω από το θεάτρου ντοκιμαντέρ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και όλες οι πληροφορίες για τις δράσεις του MEETING EVENT 2020 στο https://documentarytheatre.com/meeting-event-2020/

Τέλος, σε συνέχεια του των εργασιών του MEETING EVENT 2020, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, το ΔΔΘΝ εγκαινιάζει μία νέα δράση, το MEET THE ARTISTONLINE EDITION. Μία σειρά διαδικτυακών συναντήσεων με καλλιτέχνες εκτός Ευρώπης, που έχει σκοπό να εστιάσει σε δραματουργίες που ξεκινούν από διαφορετικά κοινωνικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα, αναδεικνύοντας πάντα το στίγμα του κάθε δημιουργού. Οι πρώτοι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν είναι ο Abi Azar (Zoukak Theatre Company) από τον Λίβανο, η Yesim Ozsoy (Galata Perform) από την Τουρκία και η Diego Aramburo (Kiknteatr) από τη Βολιβία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των online συναντήσεων θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της δράσης.

 

Πληροφορίες

Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ / MEETING EVENT 2020

11-13 Σεπτεμβρίου 2020

Η δραση φιλοξενείται στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη): http://www.serafio.gr/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρώτου MEETING EVENT στο https://documentarytheatre.com/meeting-event-2020/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.