Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πεζοπορική Εκδρομή | 22-25 Οκτωβρίου 2020 …περιήγηση σε 8 Ιερές Μονές

Πεζοπορική Εκδρομή | 22-25 Οκτωβρίου 2020 …περιήγηση σε 8 Ιερές Μονές

Άγιο Όρος - Πεζοπορική Εκδρομή
Στα πλαίσια των ορεινών δραστηριοτήτων του Basecamp & του Agion Oros Treks θα διοργανώσουμε μια πεζοπορική εκδρομή τον Οκτώβριο toy 2020 κατά μήκους της Νότιας πλευράς του Αγίου Όρους με επισκέψεις σε 8 Ιερές Μονές, για 7 άτομα μόνο. Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 για την έγκαιρη έκδοση των διαμονητηρίων.
 
Σημ: Το Άγιο Ορος ξανάνοιξε την λειτουργία του, στην νεα εποχη του κορονοιού, του με πολυ αυστηρούς όρους εισόδου για τους επισκεπτες και περιορισμούς όσον αφορά τον χρόνο και τόπο διαμονής, τον αριθμό προσκυνητών (ειναι ουσιαστικά πολυ μικρος και αυτος υπο προυποθέσεις). Επίσης άλλαξαν και οι διαδικασιες εκδοσης διαμονητηριων που εγιναν περίπλοκες και χρονοβόρες και απαιτείται πλέον διαμονητήριο ειδικού σκοπού.
 
Αναλυτικό Πρόγραμμα
 
Συνάντηση στην Ουρανούπολη στις 22-10-2020 στις 06:30* ώρα

Ημέρα 1η (22/10): Ουρανούπολη – Δάφνη – Σκήτη Αγίας Άννας (με πλοίο). Ανάβαση στην Σκήτη. Τακτοποίηση και περιήγηση προς την Αθωνική έρημο , Μικρά Αγία Άννα, Καρούλια, κατουνακια. Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Σκήτη.

Ημέρα 2η (23/10): Πεζοπορία και επισκέψεις προς τις Ιερές Μονές Παύλου – Ι.Μ. Διονυσίου – Ι.Μ. Γρηγορίου. Διανυκτέρευση στην Ι.Μ. Γρηγορίου (ώρες πεζοπορίας 4,5)

Ημέρα 3η (24/10): Από Ι.Μ. Γρηγορίου πεζοπορία 1,5 ώρας μέχρι την πιο εντυπωσιακή μονή του Αγίου Όρους Ι.Μ.Σιμωνόπετρας. Στην συνέχεια  προώθηση με το λεωφορείο στην διασταύρωση μεταξύ Ι.Μ. Ξηροποτάμου και Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος. Επίσκεψη στην Ι.Μ. Ξηροποτάμου και μετά με τα πόδια (πεζοπορία διάρκειας 2 ωρών) στην Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος (Ρωσικό) με κατάληξη στην Ι.Μ. Ξενοφώντος. Διανυκτέρευση στην Ι.Μ. Ξενοφώντος.

Ημέρα 4η (25/10): Πρωινή επίσκεψη στην Ι.Μ. Δοχειαρίου και από εκεί έξοδος με το πλοίο προς Ουρανούπολη. Άφιξη στην Ουρανούπολη στις 14:10.

Κόστος 340€ /άτομο
Ελάχιστη-Μέγιστη συμμετοχή: 7 άτομα

Περιλαμβάνεται: το διαμονητήριο, ξεναγήσεις, διαδικασίες εισόδου, πορείες στα μονοπάτια, Λεωφορεία μέσα στο Όρος, το πλοίο ή ταχύπλοο κατά την είσοδο και έξοδο στο Αγιο Όρος

Δεν περιλαμβάνεται: Η διανυκτέρευση σε ξενώνα στην Ουρανούπολη την προηγούμενη ημέρα (21/10) εάν χρειαστεί (20€). Επιπλέον έξοδα σε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου των πλοιαρίων λόγω θαλασσοταραχής.

Νίκος Τόδουλος
Αρχηγός Αναβάσεων της ΕΟΟΑ
τηλ: +30 6972926910

www.nikostodoulos.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.