Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού των χερσαίων συνδέσεων της Χώρας

Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού των χερσαίων συνδέσεων της Χώρας

Η Κυβέρνηση, προληπτικά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην ελληνική Επικράτεια, μερίμνησε για τον προσωρινό περιορισμό των χεραίων συνδέσεων της Χώρας.

Ειδικότερα, ο περιορισμός περιλαμβάνει:

1. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των χερσαίων (οδικών και σιδηροδρομικών) συνδέσεων προς και από τη Χώρα για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού COVID‐19 στην ελληνική Επικράτεια, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια μέσω των ανωτέρω συνδέσεων, εκτός αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παρούσας.

2. Η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται για πρόσωπα, τα οποία: α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος αα) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, αβ) από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας. β) φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας   Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

3. Η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια μέσω άλλων συνοριακών σημείων ελέγχου επιτρέπεται μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις και πάντως υπό την προϋπόθεση αρνητικής διάγνωσης των εισερχομένων προσώπων σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα και προσκόμισης σχετικής βεβαίωσης σύμφωνα με την παρ. 2, ανωτέρω. α) Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους στην Ελλάδα, καθώς και πρόσωπα που εισέρχονται στη Χώρα για τις απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις  δύνανται να εισέρχονται στη Χώρα μέσω των συνοριακών σημείωνελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Νυμφαίας και Κήπων. β) Η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων είναι δυνατή μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Νυμφαίας, Ορμενίου και Κήπων. γ) Κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς δύνανται να εισέρχονται στη Χώρα μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής. δ) Η είσοδος οχημάτων νοσοκομειακής διακομιδής προερχόμενων από το Κόσοβο που εισέρχονται στην Επικράτεια για νοσηλεία των μεταφερόμενων ασθενών,  είναι δυνατή μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου Ευζώνων.

Οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα μέσω χερσαίων συνδέσεων, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, υποχρεούνται να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF.

Ειδικά για τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Νυμφαίας, Ορμένιου και Κήπων η διέλευση, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παρούσας, είναι δυνατή καθημερινώς μόνο από τις 7 π.μ. έως τις 11 μ.μ.

Η επιβολή των μέτρων αυτών ισχύει μέχρι και 31/08/2020.

Δ1α/Γ.Π.οικ. 50174/6-8-2020

Δ1α/Γ.Π.οικ. 50676/10-8-2020 (ΦΕΚ Β’3346/10-08-2020)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.