Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Απαγόρευση λιτανειών, ορθίων στα μπαρ έως 31/8 και υποχρεωτικό τεστ για τους...

Απαγόρευση λιτανειών, ορθίων στα μπαρ έως 31/8 και υποχρεωτικό τεστ για τους επισκέπτες από τη Μάλτα

Νέα έκτακτα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κοροναϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, κατόπιν σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος, το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Έκτακτα μέτρα στον Πόρο από σήμερα, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού

Περιοριστικά μέτρα ισχύουν στον Πόρο για 10 ημέρες από σήμερα στις 06.00 έως και τις 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί  με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

      ● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

      ● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

      ● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

      ● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

      ● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στο νησί μεταβαίνουν και εγκαθίστανται σήμερα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.   

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.