Αρχική Yachting Yachting ώρα μηδέν

Yachting ώρα μηδέν

Celestyal Cruises

Γράφει o:
Αναστάσιος Κωνσταντάρος
Διευθύνων σύμβουλος BoatsAdvisor Hub&Events
Reviewing Hub • Consulting for Yachting Businesses • Event Planning&Management

Ακυρώσεις κρατήσεων, περιορισμένα ναύλα, τρέχοντα λειτουργικά έξοδα, δεμένα σκάφη αναψυχής και “ορατότης μηδέν” ως προς την ανάκαμψη στην οποία όλοι προσβλέπουν. Αυτή είναι σήμερα η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες Yachting  στην χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή, οι γειτονικές μας χώρες ρίχνουν όλο το βάρος στην προβολή και ανάδειξη του εν λόγω κλάδου, προσβλέποντας σε αύξηση των κρατήσεων τους όχι μόνο για τη φετινή χρονιά, αλλά και για τις επόμενες.

Την παρούσα χρονική συγκυρία, ο κλάδος μας αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση εν σχέσει με τη βιωσιμότητα του. 

Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού προβολής και σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης του yachting, είναι σήμερα εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, πιο εμφανή από ποτέ.

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το yachting, γνωρίζουμε πως πρόκειται για τον κλάδο που θα ήταν λογικό, σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης, να αναδειχθεί περισσότερο από κάθε άλλον, καθότι προσφέρει στον ταξιδιώτη ιδιωτικότητα και ασφάλεια, όμως, ως είθισται, αρκούμαστε στις φιλότιμες προσπάθειες και στην καλή θέληση μερικών επαγγελματιών ή παραγόντων του κλάδου, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να τον αναδείξουν.

Η ομοψυχία και η συνεργασία των θεσμικών φορέων που τον συνθέτουν, τόσο ιδιωτικών όσο και δημόσιων ή δημοτικών, αποτελεί για εμάς το μοναδικό εργαλείο αναγέννησης και αναβάθμισης τόσο του προορισμού, όσο και του θαλάσσιου τουρισμού εν γένει, τον οποίο καλούμαστε να αναδείξουμε αλλά και να υπηρετήσουμε με αφοσίωση.

Αυτός ο δρόμος, είναι ο πιο τελεσφόρος, προκειμένου, να πάψει το yachting να αποτελεί τον “φτωχό συγγενή” του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Όλοι μπορούμε με ευκολία να συνάγουμε τα πολλαπλά και ποικίλα οφέλη που θα αποκόμιζε η χώρα μας από την άνθιση του θαλάσσιου τουριστικού προϊόντος και η παρούσα χρονική συνθήκη είναι αδιαμφισβήτητα η καταλληλότερη για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.