Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για Ξενώνες Φιλοξενίας Νέων και Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για Ξενώνες Φιλοξενίας Νέων και Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας

covid-19 reception

Αναρτήθηκε στην αρχική σελίδα του υπουργείου http://mintour.gov.gr σύνδεσμος,  η εφαρμογή https://www.healthfirsttourism.gr/, που παραπέμπει στην ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για Ξενώνες Φιλοξενίας Νέων και Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, η δυναμικότητα των ξενώνων, αλλά και η παρουσία στις εγκαταστάσεις θερμαλισμού, περιορίζεται στο 50% , ενώ για τους ξενώνες, μεταξύ άλλων, θα τηρείται υποχρεωτικά απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των κλινών.

Παράλληλα, προβλέπονται οι κανόνες ασφαλούς λειτουργίας και η χρήση όλων των μέτρων προστασίας. και αποφυγής της μετάδοσης του Covid – 19.

Η πλατφόρμα www.healthfirsttourism.gr αφορά μόνο τα ΜΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ. Εφόσον πρόκειται για Ξενοδοχείο, η σχετική δήλωση συμμόρφωσης γίνεται μέσω του ΞΕΕ στην Διαδικτυακή Διεύθυνση www.grhotels.gr .

Αν διαθέτετε Ειδικό Σήμα Λειτουργίας ΜΗΤΕ προς του 2011, παρακαλούμε πριν την υποβολή δήλωσης συμμόρφωσης όπως απευθυνθείτε στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού(ΠΥΤ) προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με τον εν ισχύ Αριθμό ΜΗΤΕ

Παρατίθενται τα Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων ρυθμίζονται οι απαραίτητες προδιαγραφές για την επαναλειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα αναφέρεται το Σχέδιο δράσης, η Εκπαίδευση προσωπικού, το Σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, και ορίζονται οι υποχρεωτικές προδιαγραφές για υπηρεσίες όπως η υποδοχή, η υπηρεσια ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χώρων καθώς και υπηρεσίες εστίασης και παρασκευαστήρια.

Παράλληλα παρέχεται η προβολή του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων.

Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους στα τουριστικά καταλύματα και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.