Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρόγραμμα πιστοποίησης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Πρόγραμμα πιστοποίησης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Πρόγραμμα πιστοποίησης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό

Από την Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τους Φορείς του Τουρισμού της Κρήτης

«Η Κρήτη προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την έναρξη της ιδιαίτερης και δύσκολης τουριστικής περιόδου. Η «Ασφαλής Κρήτη», παραμένει η σημαντικότερη προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης κι όλων των Φορέων», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. 

Στη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, προγράμματος επιμόρφωσης και κατάρτισης εργαζομένων στον τουρισμό. Το πρόγραμμα γίνεται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Φορέων του Τουρισμού της Κρήτης.  Έχει τίτλο: «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2): Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης εργαζομένων σε καταλύματα, τουριστικά γραφεία, τουριστικά πούλμαν, spa, ξεναγήσεις, διοργάνωση συνέδριων κλπ».

«Στηρίζουμε και προχωρούμε στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για την προφύλαξη και τα μέτρα πρόληψης εργαζομένων στον τουρισμό», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος όλοι οι συμμετέχοντες θα διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση, ώστε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί να γίνουν μέρος της αλυσίδας που θα διατηρήσει τη θέση του νησιού μας, ως έναν από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς το 2020.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, εκπροσωπώντας τους τουριστικούς φορείς του νησιού, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδικτυακά σεμινάρια και θα απευθύνεται στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τον επισιτισμό, τους τουριστικούς πράκτορες και τους εργαζόμενους τους, τους ξεναγούς, τους οδηγούς, τους εργαζόμενους στα κέντρα ευεξίας (Spa) και εργαζόμενους γενικά των τουριστικών καταλυμάτων. «Θέλουμε να εκπαιδευτεί όλη η «αλυσίδα» του τουρισμού δωρεάν με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η εκπαίδευση και πιστοποίηση είναι παρά πολύ σημαντικό σκέλος της φετινής χρονιάς στον τουρισμό».  

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης «θα υλοποιηθεί από την Ιατρική Σχολή στο πλαίσιο του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιμόρφωσης και Δια βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης και οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό εκπαίδευσης μετά από εξέταση», όπως εξήγησε η επιστημονική υπεύθυνη Άννα Ψαρουλάκη, Αν. Καθηγήτρια Μικροβιολογίας/Ανθρωποζοωνόσων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα, παρουσίασε τους άξονες των τετραήμερων σεμιναρίων που θα εξελιχθούν σε τέσσερις κύκλους και θα ξεκινήσουν από τις 9 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα έργο που προετοιμάστηκε τον τελευταίο μήνα με τη συμμετοχή ειδικών.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, εξήγησε πως «δεν πρόκειται για απλό σεμινάριο. Είναι η σύμπραξη του κορυφαίου αυτοδιοικητικού θεσμού με τον κορυφαίο εκπαιδευτικό θεσμό στο χώρο της υγείας στην Κρήτη, της αγοράς και των επιχειρηματιών του τουρισμού, προς χάριν των εργαζομένων, της ποιότητας, της φήμης, του προορισμού και της δημόσιας υγείας. Απομένει η πιστοποίηση να συνοδευτεί κι από υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης στην πράξη για το συλλογικό καλό». 

ΒΙΝΤΕΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ

https://youtu.be/Gw8qhPnkQGw

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΛΑΤΑΚΗΣ

https://youtu.be/HEENZo60DsU

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΛΑΚΗ

https://youtu.be/BpUQOVaFgFM

ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΤΣΟΓΛΟΥ

https://youtu.be/PbXKO0EXZi4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.