Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Να ενισχυθούν οι Περιφέρειες από την ΕΕ και αποδοχή πρόσκλησης του Περιφερειάρχη...

Να ενισχυθούν οι Περιφέρειες από την ΕΕ και αποδοχή πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη από την κορυφαία Επίτροπο Ελίζα Φερέιρα να επισκεφτεί την Κρήτη

Να ενισχυθούν οι Περιφέρειες από την ΕΕ και αποδοχή πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη από την κορυφαία Επίτροπο Ελίζα Φερέιρα να επισκεφτεί την Κρήτη

Την πρόθεση της να επισκεφθεί την Κρήτη, εξέφρασε η κορυφαία Ευρωπαία Επίτροπος για τη  Συνοχή και  τις Μεταρρυθμίσεις Ελίζα Φερέιρα, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Η κα Φερέιρα, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη απαντώντας στην επιστολή του, ενώ ανέφερε ότι θα επισκεφτεί την Κρήτη όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες-λόγω της πανδημίας-για να συνεργαστεί με τον κ. Αρναουτάκη για την πολιτική Συνοχής και την εφαρμογή της στην Περιφέρεια Κρήτης. Ο κ. Αρναουτάκης σε πρόσφατη επιστολή του προς την Ευρωπαία Επίτροπο είχε επισημάνει πως «πρωταρχική ανάγκη παραμένει η διασφάλιση των συστημάτων υγείας και η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το αύριο όμως είναι κοντά. Πρόκειται για την επόμενη μέρα, η οποία πρέπει να βρει την Ευρώπη ενωμένη. Μια Ευρώπη που θα κινηθεί ξανά σε ρυθμούς ανάπτυξης, μέσα σε ένα αναδιαμορφωμένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη όλα τα νέα δεδομένα». Αφορμή της επιστολής του Περιφερειάρχη ήταν οι απόψεις της Επιτρόπου, όπως είχαν δημοσιευθεί πρόσφατα σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, οι πόροι του οποίου, όπως πρότεινε ο κ. Αρναουτάκης, πρέπει να κατευθυνθούν προς τις Περιφέρειες, με το καθεστώς των ευρωπαϊκών ενισχύσεων. «Πραγματικά, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, η οποία θα συνεισφέρει καθοριστικά στην τόνωση των μαζικών επενδύσεων, στη σύγκλιση των οικονομικών στόχων και σίγουρα θα βοηθήσει περιφερειακές οικονομίες, όπως η Κρήτη, προκειμένου να καλύψουν μέρος των απωλειών από την πτώση του τουρισμού, των εξαγωγών και άλλων τομέων οικονομικής δραστηριότητας», είχε επισημάνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Η σχέση του Περιφερειάρχη με την κα Φερέιρα μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς ο κ. Αρναουτάκης με την καταγόμενη από την Πορτογαλία Επίτροπο, έχουν «ανοιχτούς διαύλους» επικοινωνίας λόγω της πολύχρονης γνωριμίας και της αποτελεσματικής συνεργασίας τους κατά την κοινή θητεία τους στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η συνεργασία τους συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων και την προώθηση θεμάτων περιφερειακής πολιτικής, αλλά και την κοινή δράση τους ως Ευρωβουλευτές των χωρών του Νότου.

Η κα Φερέιρα κλείνοντας  την επιστολή της, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αρναουτάκη για την επικοινωνία και την πρόσκληση να επισκεφτεί την Κρήτη, λέγοντας ,ότι, «θα είναι μεγάλη χαρά για εμένα να συναντηθούμε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το μέλλον της πολιτικής Συνοχής και την εφαρμογή της στην Περιφέρεια σας. Μέχρι τότε οι υπηρεσίες, οι συνεργάτες μου κι εγώ προσωπικά είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μέσα στήριξης και να βοηθήσουμε έτσι την Ελλάδα να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τις πρωτοφανείς προκλήσεις της πανδημίας covid 19».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.