Αρχική Δήμοι Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ενισχύει το δίκτυο δομών και υπηρεσιών κατά των...

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ενισχύει το δίκτυο δομών και υπηρεσιών κατά των εξαρτήσεων

Σημαντική συνάντηση είχε η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιο Θεοχάρη, κατα την οποία συζητήθηκε το θέμα της εύρεσης χώρων δυτικά, ανατολικά και στο κέντρο πρόκειμένου να υλοποιηθεί μία μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης .

Είναι ένα φιλόδοξο έργο συνολικού προυπολογισμού 542.000 ευρώ, στο οποίο προβλέπονται υπηρεσίες γονεϊκής στήριξης και προστασίας εξαρτημένων, έγκαιρης παρέμβασης σε εφήβους – νέους με παραβατική συμπεριφορά και άμεσης κοινωνικής παρέμβασης.

Επίσης προβλέπεται η λειτουργία προγράμματος υπηρεσιών πρόληψης που θα εστιάζει στην έγκαιρη εφαρμογή μέτρων για τις ευάλωτες ομάδες, στην παροχή προσβάσιμων και επιστημονικά τεκμηριωμένων παρεμβάσεων και στην προώθηση υγιών μορφών ψυχαγωγίας και διασκέδασης των ανθρώπων, μακριά από καταχρήσεις και εξαρτήσεις που τους εγκλωβίζουν.

Η κ. Πατουλίδου επισήμανε πως είναι απαραίτητη η λειτουργιά αυτών των δομών. “Οι χρόνιοι χρήστες που συνωστίζονται στις πιάτσες είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μιας πόλης. Δομές όπως αυτές του ΟΚΑΝ Α έχουν σαν στόχο την μείωση της βλάβης ,την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, την ψυχολογική στήριξης ,την διασφάλιση της δυνατότητας για ατομική φροντίδα αλλά και την στήριξη γονιών και συγγενών των εξαρτημένων ατόμων.

Κανένας άνθρωπος δεν δίνει τη μάχη μόνος του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.