Αρχική Αεροπορικά Νέα Επανεκκίνηση διεθνούς αεροπορικής κίνησης προς την Κύπρο

Επανεκκίνηση διεθνούς αεροπορικής κίνησης προς την Κύπρο

Κατά την διάρκεια αυτής της ομολογουμένως γεμάτης προκλήσεις περιόδου για την χώρα μας, η Κυπριακή Κυβέρνηση αντέδρασε αποφασιστικά στην διαχείριση της πανδημίας του κορονωϊού. Η ισχυρή θέληση και στοχοπροσήλωση όλων μας, οδήγησαν σε εξαιρετικά επιδημιολογικά αποτελέσματα, τα οποία επέτρεψαν την επανεκκίνηση της οικονομίας στις 4 Μαΐου. Καθώς μέχρι τις 31 Μαΐου αναμένεται πλήρης περιορισμός του ιού, αποφασίστηκε, όπως την 1 η Ιουνίου επαναλειτουργήσουν τα τουριστικά καταλύματα του νησιού μας, ενώ στις 9 Ιουνίου θα επαναρχίσει η διεθνής αεροπορική κίνηση.

Κατά το πρώτο στάδιο, όλοι οι ταξιδιώτες που θα αφικνούνται στην Κύπρο, απαραίτητα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί εντός 72 ωρών πριν ταξιδέψουν σε διαγνωστική εξέταση PCR στην χώρα προέλευσής τους. Στις 20 Ιουνίου, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα αρθούν πλήρως για συγκεκριμένες χώρες. Ο κατάλογος των χωρών είναι διαθέσιμος στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υφυπουργείου Τουρισμού και θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση. Πρόθεσή όλων μας είναι εντός των επόμενων εβδομάδων να συμπεριληφθούν στον εν λόγω κατάλογο όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, υπό την προϋπόθεση βεβαίως, ότι η επιδημιολογική τους κατάσταση το επιτρέπει.

Καθώς προσβλέπουμε στην επόμενη μέρα και στο καλωσόρισμα ξανά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των επισκεπτών στο νησί μας, πολλά νέα πρωτόκολλα θα τεθούν σε ισχύ, πρωτόκολλα τα οποία μας καθιστούν ικανούς και μας επιτρέπουν το άνοιγμα του προορισμού με ασφάλεια και αποφυγή της υποχρεωτικής καραντίνας για τους επισκέπτες μας. Συγκεκριμένα, έχει καθοριστεί μηχανισμός, βάσει του οποίου θα λαμβάνουν χώρα τακτικοί και συχνοί έλεγχοι και θα διασφαλίζουν την αυστηρή συμμόρφωση όλων όσων εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία. Απώτερος σκοπός μας είναι οι επισκέπτες μας να αισθάνονται ασφαλείς κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους, να απολαμβάνουν την διαμονή στη χώρα μας και να βιώνουν την κανονικότητα, όταν επισκέπτονται τις όμορφες παραλίες μας, τα αξιοθέατα και τις εγκαταστάσεις μας. Στο κείμενο που ακολουθεί, υπό την μορφή απλών ερωταπαντήσεων περιγράφονται οι διαδικασίες που θα λαμβάνουν χώρα πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδίου, καθώς και κατά την παραμονή στον προορισμό.

Η Κύπρος ανέκαθεν φημιζόταν για την ανεμελιά, τους χαλαρούς ρυθμούς ζωής, το καθαρό περιβάλλον και τις αραιοκατοικημένες περιοχές της. Ωστόσο, αυτό που ανέδειξε η υγειονομική κρίση είναι η αποτελεσματικότητα και η επάρκεια του συστήματος υγείας. Ο δείκτης αναλογίας Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανά 100.000 πληθυσμού είναι πάνω από τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από τους μεγαλύτερους της Μεσογείου. Επιπρόσθετα, επιδημιολογικά η Κύπρος έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες περιστατικών της νόσου κατά κεφαλήν στην Ευρώπη, ενώ έχει διενεργήσει διαγνωστικές εξετάσεις σε πέραν του 10% των κατοίκων της. Πολύ λίγες χώρες παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσόγειου, μπορούν να υπερηφανεύονται για αντίστοιχα στατιστικά δεδομένα.

Κλείνοντας, θέλουμε να δηλώσουμε πόσο ευτυχείς είμαστε, καθώς η αποτελεσματική και υπεύθυνη διαχείριση της πανδημίας στην Κύπρο, μας επιτρέπει τώρα να βρισκόμαστε στην πλεονεκτική θέση να μπορούμε να φροντίσουμε και για τους επισκέπτες μας! Έχοντας πάντοτε έγνοια την ασφάλεια και την υγεία όλων, ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στην χώρα μας!

Μετά τιμής,

Νίκος Χριστοδουλίδης 
Υπουργός Εξωτερικών
Κυπριακής Δημοκρατίας

Γιάννης Καρούσος
Υπουργός Μεταφορών
Κυπριακής Δημοκρατίας

Σάββας Περδίος  
Υφυπουργός Τουρισμού
Κυπριακής Δημοκρατίας  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.