Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δ. Φραγκάκης: «Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού»

Δ. Φραγκάκης: «Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού»

Επίσκεψη του ΓΓ του ΕΟΤ στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Σήμερα ανοίγουν ξανά μετά από τρεις μήνες τα μουσεία μας, οι πολιτιστικοί αλλά και τουριστικοί πνεύμονες της Ελλάδας. Τα σημεία παγκόσμιας αναφοράς για ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και να ανακαλύψουν τα ιστορικά ίχνη του προορισμού που επισκέπτονται.

Άποψη του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών

Πολιτισμός και τουρισμός είναι άμεσα συνυφασμένοι μεταξύ τους. Ο σχεδιασμός, οι δραστηριότητες και η ανάπτυξη του τουρισμού γύρω από τον πολιτισμό είναι βασική προτεραιότητα για τον ΕΟΤ. Γι’ αυτό το λόγο ο Γ.Γ του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης επισκέφθηκε σήμερα το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Ξεναγήθηκε από το Διευθυντή του Μουσείου κ. Στέφανο Καβαλλιεράκη στα μοναδικά εκθέματα της αστικής ιστορίας των Αθηνών. Ανάμεσα τους το πρόπλασμα των Αθηνών που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Τραυλό, ο πίνακας του Νικολάου Γύζη με τίτλο «Καρναβάλι στην Αθήνα του Όθωνα» από το 1892 και άλλα εξαιρετικά εκθέματα.

 

Μετά την επίσκεψη του ο κ. Φραγκάκης δήλωσε: «Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού. Σήμερα ανοίγουν μετά από πολύ καιρό και τα μουσεία μας, γι’ αυτό και επισκέφθηκα το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Ένα εξαιρετικά σημαντικό μουσείο για την ιστορία της πρωτεύουσας με μοναδικά έργα τέχνης που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Ευχαριστώ πολύ τον Διευθυντή του Μουσείου Στέφανο Καβαλλιεράκη για την ωραία ξενάγηση, τον χρόνο του και να συγχαρώ όλους για την πολύ καλή δουλειά».

 

Ο κ. Στέφανος Καβαλλιεράκης αντίστοιχα προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Είχαμε την μεγάλη χαρά και τιμή να δεχθούμε σήμερα, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Μουσείων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιό, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία τον Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη. Υπήρξε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για κοινές δράσεις αλλά και για την σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού με συγκεκριμένες δράσεις».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.