Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Online το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών για την Επόμενη Μέρα

Online το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών για την Επόμενη Μέρα

Online το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών για την Επόμενη Μέρα

Το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο Η Επόμενη Μέρα, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μέσω διαδικτύου, από την Τρίτη 9 έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020. Πρόκειται για τον πρώτο εθνικό διάλογο με θέμα την επόμενη μέρα μετά τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο οποίος επικεντρώνεται στις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Το Φόρουμ τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα χαιρετίσει την έναρξη του Φόρουμ την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 12.30μμ. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμήσει με τη συμμετοχή του το συνέδριο, σε μία συζήτηση με τον ιστορικό Niall Ferguson, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 17.15μμ. 

Δεκάδες ακόμα καλεσμένοι από την Πολιτική, την Οικονομία και τις Επιστήμες θα πάρουν μέρος στο Φόρουμ, μεταξύ των οποίων η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, και ο επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης Olivér Várhelyi.

Για 4 ημέρες θα προβάλλεται από την πλατφόρμα του Φόρουμ το 8ωρο κυρίως πρόγραμμα μαζί με παράλληλες συζητήσεις σε θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην οικονομική ανάκαμψη, στο μέλλον της Εργασίας, και στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι κλάδοι της Οικονομίας.

Η πρώτη μέρα των εργασιών είναι αφιερωμένη στην Υγεία, με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και επιστημόνων από τον χώρο της Υγείας. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας οι συζητήσεις θα εστιαστούν στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Κοινωνίας και της Οικονομίας, και στις μεγάλες Γεωπολιτικές Ανακατατάξεις στον κόσμο, την Ευρώπη και στην περιοχή μας στη μετά Cοvid-19 εποχή. Η τρίτη μέρα του Φόρουμ θα αφιερωθεί στα θέματα που αφορούν την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και των Επιχειρήσεων. Η τελευταία μέρα, η 12η Ιουνίου, θα αφιερωθεί σε θέματα Ηγεσίας στον τομέα των Επιχειρήσεων και στις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με γνώμονα την Υγεία και την Ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και συνεργατών, οι εργασίες του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Το Φόρουμ θα μεταδίδεται ζωντανά από ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στο Μέγαρο του Ζαππείου, χωρίς την παρουσία κοινού, και το πρόγραμμα του Φόρουμ θα εμπλουτίζεται με ζωντανές συνδέσεις από διάφορα σημεία του κόσμου. 

Σύμβουλοι προγράμματος στο Φόρουμ είναι η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η diaNEOsis και ο ΣΦΕΕ.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη, χωρίς χρέωση. Εγγραφείτε τώρα για να το παρακολουθήσετε ζωντανά στο http://www.delphiforum.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.