Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σούπερ Γκρανόλα Μια «συνταγή» γεννημένη σε ζούγκλα της Κόστα Ρίκα..

Σούπερ Γκρανόλα Μια «συνταγή» γεννημένη σε ζούγκλα της Κόστα Ρίκα..

Τρίτη ηλικία: ομάδα υψηλού κινδύνου ή ομάδα δράσης; Τέσσερις ξεχωριστές γιαγιάδες, αποφασίζουν αυτό το καλοκαίρι να πάνε κόντρα σε όσα και όσους τις αδικούν καθημερινά.

Η Ελισσώ, Η Αλκυόνη, η Πέρσα και η Ουρανία, φέρνουν τα πάνω κάτω, όταν ανακαλύπτουν μια μαγική συνταγή που τις μετατρέπει σε υπερήρωες. Η «Σούπερ Γκρανόλα» δίνει σε κάθε μία από αυτές μία ξεχωριστή υπερδύναμη, ταιριαστή με τον χαρακτήρα της. Από τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, τον Λυκαβηττό και όλο το κέντρο της Αθήνας, η ιδιαίτερη αυτή «συμμορία» εντοπίζει τα κακώς κείμενα και παρεμβαίνει για να τα διορθώσει, χρησιμοποιώντας τις μαγικές δυνάμεις που τους δίνει η όχι και τόσο αθώα συνταγή δημητριακών…

Στο ταξίδι τους αυτό, οι γιαγιάδες θα κάνουν νέους φίλους, θα αποκτήσουν νέες γνώσεις και ενδιαφέροντα, θα αγωνιστούν με θάρρος, θα συγκρουστούν και θα φιλιώσουν, δείχνοντάς μας πως ποτέ δεν είναι αργά για να διεκδικήσεις το δίκαιο, να εξελιχθείς και να μάθεις. Η ανατροπή όμως θα έρθει, όταν το απίθανο έργο της δικής τους απονομής δικαιοσύνης θα σταματήσει να περιορίζεται στις δικές τους υποθέσεις… Όταν συγκεντρώνεις τόση δύναμη στα χέρια σου, ξέρεις αλήθεια τι να την κάνεις;

Το νέο βιβλίο της Νάντιας Δρακούλα είναι μία υπερφυσική περιπέτεια, που σχολιάζει με χιούμορ την αθηναϊκή μας πραγματικότητα. Μικροί και μεγάλοι θα αναγνωρίσουν πολλά στοιχεία από τη ζωή τους στην πόλη, από όσα τους ενοχλούν και φαντάζονται ότι θα μπορούσαν μαγικά να διορθώσουν. Με στοιχεία μαύρης κωμωδίας και δόσεις ελαφριάς μελαγχολίας, η «Σούπερ Γκρανόλα» είναι ένας ευφάνταστος περίπατος στο κέντρο της Αθήνας και μία τολμηρή μεταφορική ματιά στο πώς μια ολική μεταμόρφωσή μας μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Είναι όμως και μία δήλωση αγάπης και εμπιστοσύνης στην τρίτη ηλικία, που πρόσφατα είδαμε και πάλι, λόγω πανδημίας, να αναφέρεται για την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται. Ξεχνάμε όμως το πόση δύναμη έχει και το πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει!

Όπως λέει και η συγγραφέας: Η μυστική συνταγή της «Σούπερ Γκρανόλα», τώρα περισσότερο από ποτέ, μας είναι τόσο αναγκαία, όχι μόνο για τους «ευπαθείς» και ηλικιωμένους αλλά για όλους εμάς που αναζητούμε τη δύναμη της καρδιάς μας, για να ονειρευτούμε ξανά και να τα βάλουμε με όσα φαντάζουν βουνό και αδύνατα. Και όπως λένε και οι Γκρανόλες, «γιαγιάδες ενωμένες ποτέ ηττημένες!»

Νάντια Δρακούλα

Η «Σούπερ Γκρανόλα» είναι ένα προσωπικό αφιέρωμα της Νάντιας Δρακούλα στις γειτονιές του Λυκαβηττού, όπως τις έχει ζήσει η ίδια. Ως συγγραφέας, έγινε ευρύτερα γνωστή με το θεατρικό έργο «Σχοινάκι» (Εθνικό Θέατρο, 2017) και με το «Κάμπινγκ» (Πατάκης, 2017), που αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους και έγινε βιβλίο ανάγνωσης σε πολλά σχολεία της χώρας. Εκτός από τη συγγραφή διανύει μια δυναμική επαγγελματική πορεία στην παραγωγή ντοκιμαντέρ και ταινιών.

 

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της βραβευμένης, μεταξύ άλλων με Κρατικό Βραβείο, Ντανιέλας Σταματιάδη.

 

Το νέο βιβλίο της Νάντιας Δρακούλα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός στα μέσα Ιουνίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.