Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Νέα επίπεδα ασφαλείας εφαρμόζει για τους επιβάτες και τις πτήσεις της η...

Νέα επίπεδα ασφαλείας εφαρμόζει για τους επιβάτες και τις πτήσεις της η Hellenic Seaplanes” μαζί με τις προετοιμασίες έναρξης πτήσεων

Μαζί με τις προετοιμασίες έναρξης πτήσεων η Hellenic Seaplanes ενισχύει την ασφάλεια της με τη νέα προσθήκη των smart helmets («έξυπνα» κράνη) με θερμικές κάμερες εντοπισμού θερμοκρασιών, ελέγχου λειτουργίας και αναγνώρισης προσώπων προασπίζοντας την υγεία και τη γενικότερη ασφάλεια των επιβατών στους χώρους των υδατοδρομίων.

Η αποκλιμάκωση των μέτρων της κυβέρνησης ενάντια στη διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού, βρίσκει στο επίκεντρο τον μεταφορικό κλάδο που επιδιώκει να απορροφήσει τους κραδασμούς του lockdown και να κάνει εκ νέου βήματα με θετικό πρόσημο.

Έχοντας την κατεύθυνση αυτή, η Hellenic Seaplanes εναρμονισμένη με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς που αφορούν την πρόληψη της ασφάλειας και την προφύλαξη της υγείας των επιβατών κατά τις αερομεταφορές τους και της συνύπαρξής τους στα υδατοδρόμια, αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά εξειδικευμένων κρανών για την προστασία κατά του COVID-19.

Η επιλογή των «έξυπνων» κρανών από τη Hellenic Seaplanes έγινε κατόπιν της εισήγησης της εταιρείας Future Cooperation Group η οποία είναι ο αντιπρόσωπος της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ειδικότερα, τα κράνη αυτά έχουν την ικανότητα να σκανάρουν και να ελέγχουν εκατοντάδες άτομα ανά λεπτό και η χρήση τους προορίζεται τόσο για το προσωπικό ασφαλείας που θα στελεχώσει τα υδατοδρόμια όσο και για το προσωπικό που θα απασχοληθεί σε διάφορες θέσεις εντός αυτών και θα έχει άμεση επαφή με τον κόσμο και κατά συνέπεια με επιβάτες που πιθανώς φέρουν τον ιό.

Tο σχέδιο της αεροπορικής εταιρίας υδροπλάνων για τη διασφάλιση της υγείας και της προστασίας των επιβατών, περιλαμβάνει τη χρήση των κρανών αρχικά για την αποστασιοποιημένη θερμομέτρηση και τον έλεγχο των επιβατών κατά την είσοδό τους στα υδατοδρόμια της επικράτειας και σε δεύτερη φάση τον ασφαλή έλεγχο και λειτουργία των υδατοδρομίων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε “Κατόπιν έρευνας και ενημέρωσης για την χρήση του κράνους στο εξωτερικό κυρίως σε κυβερνητικές υπηρεσίες ασφάλειας και σημεία επιβατικού όγκου, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αγορά των «έξυπνων» κρανών για να καλύψουμε όχι μόνο το θέμα της ασφάλειας που απαιτείται στην λειτουργία των υδατοδρομίων αλλά και στην εξάλειψη υγειονομικών απειλών .

Η ασφάλεια των επιβατών και το αίσθημα ευθύνης που νιώθουμε απέναντι στην ασφαλή μεταφορά τους μας οδήγησε στην κίνηση αυτή, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να πάρει κάθε αεροπορική εταιρεία και σημεία συγκέντρωσής κόσμου, στον αγώνα που δίνουμε και εμείς σαν κλάδος για τον περιορισμό των κρουσμάτων του COVID-19”.

Η Hellenic Seaplanes με την αγορά του «έξυπνου» κράνους εξασφαλίζει το μέγιστο των δυνατοτήτων των νέων αυτών συστημάτων και παραμένει πιστή στο πλάνο του εκσυγχρονισμού των τεχνολογικών μέσων που χρησιμοποιεί για την προάσπιση και την αναβάθμιση της ασφάλειας των ταξιδιών της με υδροπλάνα αλλά και της προσπάθειας που κάνει να εξαλείψει κάθε παράγοντα που μπορεί να εμποδίσει τα υδροπλάνα της να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους πτήσεις πάνω από την Ελλάδα εντός του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.