Home Δήμοι Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση η τηλεδιάσκεψη...

Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση η τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τους Δημάρχους της Αττικής

Στο επίκεντρο ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα

Η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, το ζήτημα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, η κάλυψη των ελλείψεων σε σχολικές καθαρίστριες, η παροχή επιπλέον χώρων για τραπεζοκαθίσματα και η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη  με τους Δημάρχους. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Γ. Μαρκόπουλος, ενώ παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση.

Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τον κ. Παπαθανάση ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή του για να παρέμβει στο πλαίσιο της συζήτησης. Κατά την παρέμβαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και στις οργανωμένες παραλίες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της παραχώρησης επιπλέον χώρων για τραπεζοκαθίσματα. Όπως επισημάνθηκε η παραχώρηση των σχετικών χώρων είναι προαιρετική και γίνεται σε συνεργασία των Δήμων με την αστυνομία. Ο υφυπουργός τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές διευκρινήσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και τους επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια της συζήτησης οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και ιδιαίτερα σε σχολικές καθαρίστριες οι οποίες καλούνται να διπλασιάσουν το χρόνο απασχόλησής τους για να τηρούνται η οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και τους ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερα απασχολεί τους Δημάρχους και το πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως επίσης και το ζήτημα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης καθώς δεν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Ένα μεγάλο ποσοστό των Δημάρχων διατύπωσε τη δυσαρέσκεια του και για τις σημαντικές δυσλειτουργίες και την αδυναμία καλής συνεργασίας με την αποκεντρωμένη Διοίκηση.   

Πρόγραμμα ανακύκλωσης και καταπολέμησης των κουνουπιών

Ο κ. Πατούλης αφού επισήμανε ότι θα έχει επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των σχετικών θεμάτων, τόνισε πως είναι αναγκαίο Περιφέρεια και Δήμοι να είναι σε στενή συνεργασία προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που προκύπτουν και να εισέλθουμε ομαλά στην επόμενη μέρα μετά την καραντίνα. Επιπλέον έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωση 2020, ενημερώνοντας τους Δημάρχους ότι η παράδοση εξοπλισμού και κάδων ανακύκλωσης συνεχίζεται κανονικά.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Πατούλης ανέφερε στους Δημάρχους πως συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς το εκτεταμένο πρόγραμμα των ψεκασμών κατά των κουνουπιών σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες, με τη χρήση και σύγχρονων μέσων για αεροψεκασμούς όπως είναι τα drones. Μάλιστα ζήτησε να υπάρξει ένας συντονισμός των δράσεων με τους Δήμους προκειμένου να είναι αποτελεσματικότερες οι παρεμβάσεις και οι δράσεις που υλοποιούνται. Τέλος ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε του Δημάρχους ότι με πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής ξεκινάει ειδικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των λαϊκών αγορών. 

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι εξής Δήμαρχοι: Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννης, Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Πετρούπολης Στ. Βλάχος, Φιλοθέης – Ψυχικού Δ. Γαλάνης, Αιγάλεω Ι. Γκίκας, Μοσχάτου – Ταύρου, Α. Ευθυμίου,Πόρου Ι. Δημητριάδης, Ιλίου Ν. Ζενέτος,  Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Διονύσου Ι. Καλαφατέλης, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, Αλίμου Ανδρ. Κονδύλης, Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης, Περάματος Γ. Λαγουδάκης,  Παιανίας Ισ. Μαδης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος, Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης, Λυκόβρυσης Πέυκης Τ. Μαυρίδης,  Σπάτων Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος, Δάφνης – Υμηττού Αν. Μπινίσκος, Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, Πειραιώς Ι. Μώραλης,  Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός, Ελευσίνας Αρ. Οικονόμου Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπ. Πολλάλης, Χαλανδρίου Σπ. Ρούσσος, Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρ. Στάθης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης,  Ελευσίνας Α. Οικονόμου, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, Αγ. Αναργύρων Καματερού Στ. Τσίρμπας, Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Μεταμόρφωσης Ευστρ. Σαραούδας, Ν. Σμύρνης Στ. Τζουλάκης, Σαρωνικού Π. Φιλίππου Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς,Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης, το Δήμο Αθηναίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ν. Αβραμίδης.

Γ. Πατούλης: «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους της Αττικής. Με τη συνεργασία μας γινόμαστε ισχυρότεροι και αποτελεσματικότεροι»

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.