Αρχική Δήμοι ΔΗΜ.Τ.Ο Σαρωνικού: Nα συνεχίσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση το Κέντρο Υγείας...

ΔΗΜ.Τ.Ο Σαρωνικού: Nα συνεχίσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση το Κέντρο Υγείας Καλυβίων

Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων γίνεται Κέντρο Αναφοράς για τον κορονοϊό (COVID-19)

Σε πλήρη, 24ωρη λειτουργία, βρίσκεται πλέον το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, το οποίο ορίσθηκε από την κυβέρνηση ως Κέντρο Αναφοράς για ασθενείς που πιθανόν νοσούν από κορωνοϊό, τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.Τ.Ο. Σαρωνικού.

Το Κέντρο ενισχύθηκε με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, για τον έγκαιρο εντοπισμό, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας, πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μετά από την σχετική κυβερνητική απόφαση, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Σαρωνικού, οι βουλευτές της περιοχής καθώς και το υπουργείο Υγείας συντονίστηκαν και συνεργάστηκαν για την άμεση και πλήρη οργάνωση της Μονάδας, διευκολύνοντας την αγαστή συνεργασία της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Καλυβίων με τις αρμόδιες Αρχές και επικοινωνώντας τις ανάγκες του. Η συμβολή της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σαρωνικού αναγνωρίσθηκε μάλιστα στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας με την διεύθυνση του Κέντρου Υγείας, προς την οποία η ΔΗΜ.Τ.Ο. δηλώνει και δημοσίως ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της, στηρίζοντας το έργο του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Σαρωνικού, θα ήθελεε να καταστήσει σαφές στους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού, ότι μέχρι νεοτέρας απόφασης του Υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων θα εξυπηρετεί μόνον περιστατικά τα οποία θα κρίνονται πιθανά ως κρούσματα κορωνοϊού. Για την προστασία του κοινού, όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς θα παραπέμπονται σε άλλα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής μας, όπως του Μαρκοπούλου και του Κορωπίου, τα οποία επίσης λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως για έκτακτα περιστατικά και κανονικά, με ραντεβού, για τακτικές ιατρικές επισκέψεις.

Το τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου είναι το 22993 20500 και για να κλείσετε ραντεβού πρέπει να τηλεφωνήσετε πρωινές ώρες, 9.00 με 12.00

Το τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας Κορωπίου είναι το 213 2030 800. Το ωράριο λειτουργίας για να κλείσετε ραντεβού είναι επίσης καθημερινά, μεταξύ 9.00 με 13.00

Τέλος, η ΔΗΜ.Τ.Ο Σαρωνικού δεσμεύεται όπως μετά την λήξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης λόγω του κορωνοϊού, υποβάλει αίτημα προς την κυβέρνηση ώστε το Κέντρο Υγείας Καλυβίων να συνεχίσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Για την ΔΗΜ.Τ.Ο. Σαρωνικού
Ο Πρόεδρος
Σπύρος Γ. Χυσίρογλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.