Αρχική Δήμοι Αποφάσεις Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Σαρωνικού για τη σταδιακή επαναφορά των λειτουργιών...

Αποφάσεις Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Σαρωνικού για τη σταδιακή επαναφορά των λειτουργιών του δήμου μετά τα μέτρα που είχαν ληφθεί λόγω κορωνοϊού

Συνήλθε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του covid-19 που έχει συσταθεί από τον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και αποτελείται από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και τον Γενικό Γραμματέα του δήμου.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν τα μέτρα που θα ισχύουν για τη σταδιακή επαναφορά των λειτουργιών του Δήμου.
Μετά την εισήγηση του Δημάρχου αποφασίστηκαν τα εξής:

1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ
α. Συνέχιση της εκ περιτροπής εργασίας και της τηλεργασίας έως και τις 15-5-2020
β. Έναρξη λειτουργίας ταμείων από 4-5-2020 τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.
γ. Οι υπηρεσίες μπορούν να δέχονται κοινό αυστηρά κατόπιν ραντεβού και αφού έχει εξαντληθεί κάθε άλλη δυνατότητα εξυπηρέτησης ( fax , e-mail)
δ. Τα ΚΕΠ εξακολουθούν να εξυπηρετούν μόνο με χρήση ηλεκτρονικών τρόπων
ε. Οι περιφερειακές υπηρεσίες, λειτουργούν χωρίς εκ περιτροπής εργασία εφόσον πληρούνται οι όροι απόστασης μεταξύ των υπαλλήλων και η αναλογία τετραγωνικών μέτρων.
στ. Οι υπηρεσίες καθαριότητας και η ύδρευσης λειτουργούν με όλους τους εργαζόμενους που δεν κάνουν χρήση ειδικής ή άλλης άδειας υπό την προϋπόθεση ότι τα συνεργεία έχουν διαφορετικό τόπο συγκέντρωσης ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Εξακολουθεί δηλαδή η εκκίνησή τους από τα σημεία που έχουν προσδιοριστεί από την αρχή των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
ζ. Το προσωπικό καθαριότητας επιμελείται σχολαστικά τον καθαρισμό των επιφανειών σε όλους τους χώρους των κτιρίων.
η. Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για την προμήθεια όλων των ειδών προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά , γάντια κ,λπ.) όπου απαιτούνται για τους εργαζόμενους ή τους πολίτες που προσέρχονται στις διοικητικές υπηρεσίες.
θ. Η τοποθέτηση υπαλλήλων από Δημοτικές Υπηρεσίες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» παραμένει, με κύριο έργο την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων.

2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
α. To πρόγραμμα «Μένουμε σπίτι – ερχόμαστε κοντά σου» συνεχίζει τη λειτουργία του με μέριμνα κυρίως ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Εξακολουθούν να λειτουργούν όλα τα προγράμματα ενίσχυσης απόρων (ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο κ.λπ.) καθώς και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.
β. Παραμένουν κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί.
γ. Παραμένουν κλειστά τα ΚΑΠΗ
δ. Παραμένει κλειστό το ΚΔΑΠ

3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
α. Προγραμματίστηκε απολύμανση των σχολικών μονάδων που θα επαναλειτουργήσουν από 11-5-2020 και όσων σταδιακά θα λειτουργούν.
β. Προγραμματίστηκε και εκτελείται η διαμόρφωση αιθουσών σύμφωνα με την ΠΝΠ.
γ. Προγραμματίστηκε ο εφοδιασμός των σχολικών μονάδων με όλα τα μέσα προστασίας.
δ. Το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων που θα λειτουργήσουν θα προσέρχεται από τις 10 π.μ. για τον καθαρισμό των χώρων και την απολύμανση επιφανειών.
ε. Οι σχολικές επιτροπές δεν διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για την αγορά tablet σε μαθητές και άλλον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την τηλε-εκπαίδευση. Ένας αρχικός υπολογισμός προσδιορίζει το κόστος σε 150.000€.

4. ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ- ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
α. Οι ανοιχτοί αθλητικοί χώροι παραμένουν κλειστοί πλην των:
• γηπέδων τέννις οι οποίοι θα λειτουργήσουν με την ευθύνη των Ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αυτούς και υπό την προϋπόθεση της τήρησης των όρων και των προϋποθέσεων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Αθλητισμού.
• ο στίβος στο Δημοτικό Στάδιο Καλυβίων και υπό την προϋπόθεση της τήρησης των όρων και των προϋποθέσεων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Αθλητισμού.
β. Οι παιδικές χαρές παραμένουν κλειστές.

5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
α. Εξακολουθούν να είναι σε αναστολή οι πολιτιστικές δραστηριότητες (χορευτικό, φιλαρμονική, θεατρική ομάδα κ.λπ.)
β. Η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή έως και τις 17-5-2020

6. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
α. Για το χρονικό διάστημα που είναι σε ισχύ τα μέτρα αναστολής λειτουργίας (έως 30-6-2020) να παραταθούν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις τελών που έχουν ήδη αποφασιστεί.
β. Παραχωρείται η χρήση επιπλέον χώρου έως και 50% για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων χωρίς επιβολή τέλους χρήσης κοινοχρήστου χώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.