Αρχική Δήμοι Νέοι ψεκασμοί για τα κουνούπια στον Δήμο Σαρωνικού

Νέοι ψεκασμοί για τα κουνούπια στον Δήμο Σαρωνικού

Celestyal Cruises

Συνεχίζονται περιαστικά του Δήμου μας οι εφαρμογές ψεκασμών κουνουπιών (προνυμφοκτονίες) από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 28/5 ο 6ος κύκλος εφαρμογών με τον συντονισμό – εκ μέρους του Δήμου Σαρωνικού – του Αντιδημαρχου καθαριότητας Βασίλη Μπούτση.

Οι εφαρμογές έγιναν σε περιοχές με λιμνάζοντα νερά σε όλες τις Κοινότητες του δήμου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και πραγματοποίηθηκε ψεκασμός στην περιοχή του Ολύμπου σε σημεία που μας υποδείχθηκαν και όπου υπάρχουν στάσιμα νερά.

Από την πλευρά του Δήμου, ο οποίος έχει αποκλειστικά την ευθύνη και την υποχρέωση, να υλοποιεί προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών εντός του αστικού ιστού, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες νέους ψεκασμούς στα φρεάτια όλων των Κοινοτήτων εντός των διοικητικών μας ορίων.

Η Δημοτική Αρχή υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μόνο μέσα από συντονισμένες ενέργειες Περιφέρειας – Δήμου – πολιτών, θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το θέμα των κουνουπιών που την καλοκαιρινή περίοδο γίνεται ιδιαίτερα έντονο και αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη δημόσια υγεία και τους καλεί και πάλι να προχωρήσουν σε ψεκασμούς εντός των ιδιοκτησιών τους – στους κήπους και κυρίως στο γκαζόν αλλά και οπουδήποτε υπάρχει  έντονη υγρασία – για να μην γίνει ο κήπος και ο περιβάλλοντας χώρος εστία ανάπτυξης των προνυμφών των κουνουπιών και για να δημιουργηθεί ένα μη ελκυστικό περιβάλλον για τα ενήλικα κουνούπια για τη δημιουργία εστιών στα φυλλώματα των φυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.