Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επιστολή της Π.Ο.Ξ. προς το υπουργείο Τουρισμού σχετικά με την επαναλειτουργία των...

Επιστολή της Π.Ο.Ξ. προς το υπουργείο Τουρισμού σχετικά με την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων

Προς
κο. Χάρη Θεοχάρη
Υπουργό Τουρισμού
κο. Μάνο Κόνσολα
Υφυπουργό Τουρισμού

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,

Από την κυβέρνηση ανακοινώθηκε πως την 1η Ιουνίου, σε λιγότερο από ένα μήνα, θα επαναλειτουργήσουν τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία.

Το ερώτημα είναι πώς ακριβώς θα λειτουργήσουν;
Με ποιους υγειονομικούς όρους και με ποιους πελάτες;

Μέχρι σήμερα δεν έχουν τεθεί υπόψη μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τα μέλη μας θα πρέπει να εφαρμόζουν.

Μέχρι σήμερα δεν έχει διασφαλισθεί πως τα μέλη μας που θα επαναλειτουργήσουν δεν θα είναι εκτεθειμένα σε αξιώσεις αποζημιώσεων πελατών τους ή και εργαζομένων τους σε περίπτωση κρούσματος εντός του ξενοδοχείου.

Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε το καθεστώς που θα εφαρμοστεί για το προσωπικό μας, το οποίο επί της ουσίας δε θα έχει αντικείμενο εργασίας.

Το μόνο που ξέρουμε σήμερα είναι πως τα ξενοδοχεία μας θα είναι ΑΔΕΙΑ από πελάτες.

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,

Τα ξενοδοχεία πρέπει να επαναλειτουργήσουν όταν θα είναι σε θέση να το πράξουν με ασφάλεια. Με ασφάλεια για την υγεία των πελατών τους και των εργαζομένων τους, με ασφάλεια για την ίδια την βιωσιμότητα τους.

Το ότι η φετινή χρόνια είναι χαμένη για όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις είναι βέβαιο. Το ζητούμενο είναι να μη χαθεί πρόωρα και η επόμενη.

Αν θέλετε να ορίσετε την 1η Ιουνίου ως ημερομηνία επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων, δώστε τη δυνατότητα και τα απαραίτητα εργαλεία στις επιχειρήσεις που δεν είναι έτοιμες να λειτουργήσουν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία να παραμείνουν κλειστές για όσο χρειαστεί, ώστε όταν τελικά θα ανοίξουν να μην είναι εκτεθειμένες σε ποινικές κυρώσεις και αστικές αποζημιώσεις, να μη διατρέχουν κίνδυνο να διακόψουν πλέον οριστικά τη λειτουργία τους.

Επομένως παράλληλα με την αποσαφήνιση των υγειονομικών και εργασιακών όρων επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων, θα πρέπει να δοθούν τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα επιτρέψουν στον ξενοδόχο, όταν το κρίνει, να επιχειρήσει την επανέναρξη της λειτουργίας του ξενοδοχείου του, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, λαμβανομένου υπόψη ότι το 90% των ξενοδοχείων εξαρτάται από τον εισερχόμενο τουρισμό.

Οι Έλληνες Ξενοδόχοι στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης μείναμε εδώ, παλέψαμε και με προσωπικές θυσίες στηρίξαμε την Ελληνική οικονομία και την απασχόληση. Δυστυχώς σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν αντίπαλο που δεν μπορούμε να υπερνικήσουμε. Αν θέλετε η Ελληνική Ξενοδοχία να έχει αύριο πρέπει σήμερα να μας βοηθήσετε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ποιά η επιχειρησιακή διαφορά μεταξύ των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας από αυτή των εποχικών?
    Γιατί τα εποχικής λειτουργίας θα επιτραπεί να ανοίξουν μετά την 1η Ιουλίου?
    Είναι γνωστό ότι η τουριστική περίοδος των εποχικών ξενοδοχείων είναι 5μηνος. Τώρα περικόπτεται ενας επιπλέον μήνας. Αν υπάρχει δυνατότητα από την χώρα προέλευσης των τουριστών (Αυστρία, Πολωνία) γιατί να μην ανοίξουν νωρίτερα της 1ης Ιουλίου?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.