Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Α. Τζιτζικώστας στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: «Ο Πολιτισμός είναι πιο δυνατός...

Α. Τζιτζικώστας στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: «Ο Πολιτισμός είναι πιο δυνατός από οποιονδήποτε ιό»

Α. Τζιτζικώστας στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: «Ο Πολιτισμός είναι πιο δυνατός από οποιονδήποτε ιό»

«Ο Πολιτισμός είναι πιο δυνατός από οποιονδήποτε ιό», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του στην έναρξη του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε on line.

Ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στους διοργανωτές τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, στηρίζοντας τόσο το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, όσο και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Είναι δύο κορυφαίοι θεσμοί, με διεθνές κύρος και σπουδαίες διακρίσεις, που φωτίζουν τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, ολόκληρη την Ελλάδα. Και σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, χρειαζόμαστε περισσότερο φως, το φως που μόνο ο πολιτισμός και η τέχνη μπορούν να δώσουν. Γιατί ο Πολιτισμός είναι πιο δυνατός από οποιοδήποτε ιό», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Για την πρώτη φορά που το Φεστιβάλ πραγματοποιείται on line, ο κ. Τζιτζικώστας ευχήθηκε «να είναι η μία και μόνη φορά που θα συμβεί αυτό».

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, είναι πάρα πολλά και σημαντικά αυτά που καταφέραμε μέσα από την τεχνολογία. Η Περιφέρεια στήριξε τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Φέραμε το γιατρό σε κάθε σπίτι με βιντεοκλήση, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να συνδεθεί, να μιλήσει και να δει γιατρό χωρίς να μετακινηθεί. Στηρίζουμε χιλιάδες συμπολίτες μας ψυχολογικά και κοινωνικά, με τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης και εξειδικευμένες εκπομπές στο διαδίκτυο, ψυχολόγων και ψυχιάτρων. Διοργανώσαμε διαδικτυακές συναυλίες σπουδαίων καλλιτεχνών για την ψυχαγωγία μας στο σπίτι. Και θα συνεχίσουμε φυσικά, να αξιοποιούμε την τεχνολογία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Προσωπικά όμως δεν πιστεύω ότι τα πάντα πρέπει να αντικατασταθούν από την τεχνολογία. Η αίσθηση μιας πραγματικής συναυλίας, μιας θεατρικής παράστασης, μιας προβολής ταινίας ή ντοκιμαντέρ, είναι αναντικατάστατη, είναι συναρπαστική, είναι μοναδική. Εύχομαι του χρόνου να βρεθούμε όλοι μαζί και να παρακολουθήσουμε τα αγαπημένα μας ντοκιμαντέρ μέσα στις αίθουσες. Φέτος, ερχόμαστε κοντά μέσω του πολιτισμού και της τέχνης. Και για πρώτη φορά, όχι μόνο οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, αλλά πολίτες από όλη την Ελλάδα, μπορούν να το παρακολουθήσουν. Του χρόνου σας προσκαλώ όλους εδώ, στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, να το παρακολουθήσουμε μαζί, από κοντά», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.