Home ΓΕΠΟΕΤ Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκόνου για την εντατικοποίηση...

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκόνου για την εντατικοποίηση των μέτρων για την πανδημία

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκόνου για την εντατικοποίηση των μέτρων για την πανδημία

Στοχευμένοι έλεγχοι, διεύρυνση λειτουργίας της δομής το «Δίχτυ Αγάπης», αύξηση των απολυμάνσεων.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μυκόνου αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κ. Κουκά, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Α. Κουκά, τη Δημοτική Σύμβουλο κα Ε. Γρυπάρη, τους κ.κ. Διοικητή 6ης ΜΣΕΠ Αναστάσιο Στουρνάρα, Διοικητή ΑΤ Μυκόνου Αλέξανδρο Σκούλο, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Α/Λ Μυκόνου Παναγιώτη Μαυραγάνη, Υπολιμενάρχη Μυκόνου Παναγιώτη Κατσάρα, τον εκπρόσωπο τον προσκόπων κ. Γεώργιο Σταμούλη, την Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Μυκόνου κα Κωνσταντινιά Σαμψούνη και τον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ κ. Μάρκο Ρέτσα, για την εντατικοποίηση των μέτρων έπειτα από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στο νησί και να πραγματοποιείται αυστηρότατος έλεγχος στις πύλες εισόδου στο λιμάνι και το αεροδρόμιο, όπου η αποβίβαση των πολιτών θα πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό και για τη μικρότερη δυνατή μετακίνηση αποφασίστηκε ότι μπορεί να γίνεται -εφόσον ζητηθεί- διανομή φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσα από την δομή πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, το «Δίχτυ Αγάπης». Επιπλέον, θα συνεχιστούν  οι απολυμάνσεις-μικροβιοκτονίες σε δημόσιους χώρους, με έμφαση την Άνω Μερά.

Επίσης, για την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη της συμπολίτισσας μας, η οποία είχε υποκείμενο νόσημα, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κ. Κουκάς βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά για την παροχή πληροφόρησης  και  την αξιολόγηση της κατάστασης.

Μετά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε τακτική επικοινωνία με τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΔΥ και το Υπ. Υγείας για την αξιολόγηση της κατάστασης και τη μέγιστη δυνατή θωράκιση του νησιού απέναντι στην πανδημία. Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης με τα υπόλοιπα μέλη του Συντονιστικού αποφασίσαμε την εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και τη διεύρυνση της λειτουργίας  της δομής το «Δίχτυ Αγάπης». Σε κάθε περίπτωση όμως  καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμη και σημαντική η τήρηση των μέτρων περιορισμού από τον καθένα μας προσωπικά. Μια πράξη ευθύνης για εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε, την οικογένεια, τους φίλους, τους συμπολίτες μας. Αυτή η πράξη θα είναι η μεγαλύτερη δυνατή μας συνεισφορά στη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας. Και στο «όλοι μαζί» συμπεριλαμβάνω πρωτίστως τους δύο ασθενείς και τις οικογένειές τους που περνάνε μεγάλη δοκιμασία και οφείλουμε όλοι να τους περιβάλλουμε με την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας.»

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.