Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κώστας Καραμανλής: Σχέδιο στήριξης των αεροπορικών εταιρειών και των μεγάλων κατασκευαστικών έργων...

Κώστας Καραμανλής: Σχέδιο στήριξης των αεροπορικών εταιρειών και των μεγάλων κατασκευαστικών έργων αλλά και πιθανότητα υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα λεωφορεία

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

Σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, θα εξεταστεί αναπροσαρμογή των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έτσι ώστε γραμμές που παρουσιάζουν μεγαλύτερη επιβατική κίνηση να είναι ενισχυμένες ώστε να μην υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονή ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στα λεωφορεία εφόσον υπάρξει σχετική οδηγία από την επιστημονική κοινότητα.

Υπενθύμισε παράλληλα πώς είναι και θα παραμείνει σε ισχύ η ΠΝΠ που προβλέπει την επιβίβαση επιβατών στα ΜΜΜ ίση με το 50% της χωρητικότητας του ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Σχέδια για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορονοϊού και της σταδιακής επαναφοράς της κανονικότητας εξετάζει το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Ακόμη ο κ.Καραμανλής έκανε ειδική αναφορά στο σχέδιο στήριξης που θα εκπονηθεί για τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα ενώ προανήγγειλε την αναθεώρηση του νόμου 4412 για τις δημόσιες επενδύσεις. «Καταλαβαίνουμε ότι την επόμενη μέρα πρέπει να στηριχθούν έργα με μεγάλη προστιθέμενη αξία στην οικονομία, όπως είναι τα μεγάλα κατασκευαστικά project. Να στηριχθεί το έργο στο Ελληνικό και άλλα έργα γύρω από αυτό. Θα ζητήσουμε τη συνεργασία και την κατανόηση της Κομισιόν στην τροποποίηση των διαδικασιών ώστε να αποφευχθεί η χρονοβόρα γραφειοκρατία» σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με τα σχέδια περί ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο κ.Καραμανλής απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδιασμού υπογραμμίζοντας πως μία τέτοια απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό και έπειτα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα κληθεί να την εφαρμόσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.