Αρχική Δήμοι Δράσεις των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σαρωνικού

Δράσεις των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σαρωνικού

Δράσεις των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού και οι Κοινωνικές του Δομές (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας) με τον συντονισμό των αρμόδιων Αντιδημάρχων Ηλία Πατσιούρα και Κωνσταντίνου Γκίκα και την αρωγή του Προέδρου της Κοινότητας Καλυβίων Χρήστου Ράπτη και του Αντιδημάρχου Βασίλη Μπούτση,  έχοντας πάντα ως πρωτεύοντα στόχο την κάλυψη των αναγκών των δημοτών, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούν για την κοινωνική προστασία των πολιτών ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, ανέπτυξαν την προηγούμενη εβδομάδα τις εξής δραστηριότητες:

Δράσεις των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σαρωνικού

  1. Tην εκτέλεση συνταγογραφήσεων με παραλαβή των φαρμάκων των δικαιούχων του ΕΟΠΠΥ από φαρμακεία της Αθήνας και κατόπιν την παράδοσή τους κατ’ οίκον.
  2. Την ολοκλήρωση της διανομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου μηνός Απριλίου με 250 δικαιούχους, στους 180 από τους οποίους η διανομή έγινε κατ’ οίκον.
  3. Τη διάθεση φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο σε περισσότερους από 50 δικαιούχους.
  4. Το πρόγραμμα «Μείνε σπίτι – ερχόμαστε κοντά σου» που τέθηκε σε εφαρμογή στις 20/3 για την εξυπηρέτηση των δημοτών που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν από τις οικίες τους, κατά τη δεύτερη και τρίτη εβδομάδα λειτουργίας του, δέχτηκε και ανταποκρίθηκε σε 85 νέα αιτήματα δημοτών.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου δήλωσε: “Ο Δήμος και οι Κοινωνικές του Υπηρεσίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης με την παροχή βοήθειας στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία της πανδημίας”.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.