Αρχική FedHATTA FEDHATTA: Η FedHATTA χαιρετίζει τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων – Σε...

FEDHATTA: Η FedHATTA χαιρετίζει τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων – Σε διαρκή επαγρύπνηση για τις εξελίξεις

Λύσανδρος Τσιλίδης FedHATTA

H Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA ως εκπρόσωπος των ενώσεων τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα εκφράζει την ικανοποίησή της για τα μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, τα οποία ισχύουν και για τα τουριστικά γραφεία, δίνοντας μια «ανάσα» στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και ένα αναγκαίο εισόδημα στους εργαζομένους, σε μια πρωτόγνωρη κρίση παγκόσμιας διάστασης.

Η FedHATTA, εκπροσωπώντας, στην Ελλάδα, έναν από τους πιο παραγωγικούς κλάδους παγκοσμίως, εκείνο των τουριστικών γραφείων, δηλαδή των επιχειρήσεων υπεύθυνων για τη διακίνηση του μεγαλύτερου μέρους των τουριστικών ροών παγκοσμίως, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία κυρίως με το υπουργείο Τουρισμού επιδιώκοντας να καλυφθούν τυχόν «κενά» των ευνοϊκών αυτών ρυθμίσεων ειδικά για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.

Ο συγκεκριμένος κλάδος, στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, έχει υποστεί ανυπολόγιστη ζημία από μια πρωτοφανή για την σύγχρονη ιστορία του κόσμου, κατάσταση που έχει διαμορφώσει η κρίση του κορωνοϊού, με πολλές χώρες να έχουν τεθεί σε «καραντίνα», με τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις να αυξάνονται διαρκώς και με εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τουρισμό παγκοσμίως να απειλούνται ως αποτέλεσμα της ραγδαίας μείωσης της ζήτησης από τους ταξιδιώτες.  

Η Ομοσπονδία διατηρεί διατηρεί στενή συνεργασία,  με την ECTAA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων), αναμεταδίδοντας τις κατευθυντήριες γραμμές που προτείνει ως βασικός εκπρόσωπος του κλάδου στην Ευρώπη, όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Επιπλέον, είναι σε επικοινωνία με τα τουριστικά γραφεία – μέλη των ενώσεων μελών της και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να συμβάλει στον επαναπατρισμό ταξιδιωτών που βρίσκονται σε χώρες των οποίων τα σύνορα κλείνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.