Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Eπίσπευση της Συνόδου Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ ζητά ο Χ. Θεοχάρης

Eπίσπευση της Συνόδου Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ ζητά ο Χ. Θεοχάρης

Celestyal Cruises

Την επίσπευση της Συνόδου Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ ζητά ο Υπουργός Τουρισμoύ κ. Χάρης Θεοχάρης με επιστολή του προς τον Κροάτη ομόλογό  κ. Gari Cappelli, οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου.

Η Σύνοδος  ήταν αρχικώς προγραμματισμένη για τις 27-28 Απριλίου.

Ο κ. Θεοχάρης ζητά την επίσπευση της Συνόδου-  για την οποία επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει με τηλεδιάσκεψη- προκειμένου να εξετασθεί άμεσα η κατάσταση στην τουριστική βιομηχανία και να συμφωνηθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης τα οποία  θα προωθηθούν προς συζήτηση και υιοθέτηση από τους Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ.

Επιπλέον ο κ. Θεοχάρης στην επιστολή του  προτείνει οι υπουργοί Τουρισμού της ΕΕ  να συζητήσουν και να προετοιμάσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για την επόμενη μέρα, ειδικά για τις χώρες που στηρίζουν μεγάλο μέρος του ΑΕΠ τους στον Τουρισμό.     

Σημειώνεται τέλος ότι ο Έλληνας Υπουργός  θα συμμετέχει αύριο  σε τηλεδιάσκεψη που οργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) των Ηνωμένων Εθνών με την ιδιότητά του Προέδρου της Επιτροπής του ΠΟΤ για την Ευρώπη.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι μια πρώτη αποτίμηση και διαχείριση της κρίσης όπως αυτή διαμορφώνεται για τον τουρισμό στην παρούσα φάση.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.