Αρχική Αεροπορικά Νέα 150 πτήσεις την εβδομάδα προς την Ελλάδα προγραμματίζει η Condor

150 πτήσεις την εβδομάδα προς την Ελλάδα προγραμματίζει η Condor

Συναντήσεις Υπουργού Τουρισμού με Γερμανούς Υπουργούς και τουριστικές εταιρείες

Σειρά συναντήσεων με υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς είχε σήμερα στο Βερολίνο ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στη Γερμανία.

Κατά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, κ. Thomas Bareiß, συμφώνησαν στην ανάγκη θεσμικής αναβάθμισης του τουρισμού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και χάραξης κοινής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν εκτενώς για τις δυνατότητες ενίσχυσης του τουριστικού τομέα ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γερμανία, όπως και το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ρευστότητας λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Bareiß συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για το έργο της και υπογράμμισε την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον κ. Norbert Barthle, Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο οποίος χαιρέτισε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού επισήμανε τη σημασία της γερμανικής αγοράς και ειδικά της τουριστικής για την Ελλάδα και αναφέρθηκε στις πολιτικές που αναπτύσσει το Υπουργείο προκειμένου η Σαντορίνη καταστεί πρότυπο βιώσιμου προορισμού, καθώς και στην καμπάνια «Plastic-Free Σαντορίνη».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον Group Director Commercial Airport Relations & Groundhandling Procurement της Condor Airlines, κ. Bernd Bechtel και με τον Commercial Director, Marketing & Sales της εταιρείας, κ. Paul Schwaiger, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι για φέτος έχουν προγραμματιστεί 150 πτήσεις την εβδομάδα προς την Ελλάδα, σε 16 προορισμούς. Τόνισαν δε ότι «δε θα μειωθούν οι πτήσεις προς τη χώρα μας» και πως «συνεχίζεται η καμπάνια προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.