Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σειρά συναντήσεων του Προέδρου Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας κου Χαλικιόπουλου Σπύρου...

Σειρά συναντήσεων του Προέδρου Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας κου Χαλικιόπουλου Σπύρου με κύριο Θέμα την Προσέγγιση του πλοίου Msc Opera στο λιμάνι της Κέρκυρας

AOCTA

Το πρωί της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2020, συναντήθηκαν στον ΟΛΚΕ εκτάκτως ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας κύριος Σπύρος Χαλικιόπουλος με τον Α’ Αντιπρόεδρο του κύριο Δημήτρη Διαβάτη και τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΛΚΕ κύριο Ζερβόπουλο Σπυρίδων. Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τον κύριο Ζερβόπουλο σχετικά με το κρουαζιερόπλοιο Msc Opera το οποία προσεγγίζει το λιμάνι της Κέρκυρας. Ο κύριος Ζερβόπουλος έδωσε διαβεβαιώσεις πως ο ΟΛΚΕ έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το προσωπικό του είναι εφοδιασμένο με μάσκες και αντισηπτικά καθώς επίσης έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος καραντίνας υποδοχής ασθενούς.

Το ίδιο απόγευμα στα γραφεία του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας ο Προέδρος του AOCTA κύριος Σπύρος Χαλικιόπουλος κάλεσε συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του Α’ Αντιπροέδρου κύριου Δημήτρη Διαβάτη, του Γεν.Γραμματέα κύριου Ναπολέων Πάτρα και του Προέδρου της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κύριου Μουζακίτη Κωνσταντίνου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τόσο  τον εμπορικό, όσο και τουριστικό κλάδο, προβλήματα αλλά και προοπτικές συνεργασίας.

Η συνάντηση ήταν σύντομη, καθώς στη συνεχεία παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κύριος Βαρούχας Παναγιώτης, τον οποίο κάλεσαν εκτάκτως οι παραβρισκόμενοι για μια ενημέρωση εκ μέρους της Δημοτικής αρχής αναφορικά με το Κρουαζιερόπλοιο  το οποία προσεγγίζει το λιμάνι της Κέρκυρας. Επιτόπου υπήρξε τηλεφωνική  επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας καθώς και την Πρόεδρο του ΕΟΤ κυρία Γκερέκου, οι οποίοι ήταν ενημερωμένοι και διαβεβαίωσαν πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη .

Σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και με σκοπό επιπρόσθετης ενημέρωσης σχετικά με το μείζον θέμα του Κρουαζιεροπλοίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημάρχου κυρίας Υδραίου με τουριστικούς φορείς του νησιού. Οι παραβρισκόμενοι αναφέρθηκαν στους προβληματισμούς τους σχετικά με το Κωροναϊό και την πιθανότητα μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου να υπάρχουν κάποιοι που νοσούν και έθιξαν το θέμα της δημοσιότητας και της έκτασης που έχει πάρει το εν λόγω θέμα, με δραματικές συνέπειες.

Ο Πρόεδρος του AOCTA εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την προσέγγιση του Κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Κέρκυρας και πρότεινε να ληφθούν όλες οι ενδεδειγμένες προφυλάξεις από όλους, καθώς επίσης ως ελάχιστο μέτρο προφύλαξης από τον Κωροναϊό, να τοποθετηθούν θερμικές κάμερες στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο για τις επόμενες αφίξεις. Η κυρία Δήμαρχος τον διαβεβαίωσε πως αυτό θα δρομολογηθεί άμεσα, ενώ τηλεφώνησε σε εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας επιτόπου, από την οποία οι παρόντες λάβανε διαβεβαιώσεις -σε ανοιχτή ακρόαση- πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η κυρία Υδραίου εν συνεχεία υπογράμμισε πως ο καπετάνιος και ο γιατρός του πλοίου θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό υγείας των επιβατών τους προτού κατέβουν, ενώ εξέφρασε την άποψη πως  πιθανόν η όλη δημοσιότητα που πήρε η προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου στο Λιμάνι της Κέρκυρας, να υποκινείται από τρίτους-  ανταγωνιστές- με σκοπό να βλάψουν τον τουρισμό μας, δεδομένου ότι αναμένεται η φετινή να είναι πολύ δυνατή και ανοδική τουριστικά σεζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.