Home Ειδήσεις στα Ελληνικά ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2

Η ανάγκη τηλεκπαίδευσης ήρθε απότομα, αλλά ήρθε για να μείνει. Είναι το μέλλον στο σύγχρονο σχολείο διότι έχει απίστευτες δυνατότητες, τονίζει ο Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Η σύγχρονη και η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, απλώθηκε τις τελευταίες 15 ημέρες, με προβλήματα αλλά και με πολύν ενθουσιασμό, στα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας μας. Είναι συγκινητική η φροντίδα των εκπαιδευτικών και του Υπουργείου Παιδείας.

Έφτιαξαν ηλεκτρονικές τάξεις στις πλαφόρμες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, ενώ ηλεκτρονικές παραδόσεις μαθημάτων και λέξεις όπως eclass, edmodo, pptx, webex, e-me, youtube, μπήκαν στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας.

Εξατομικευμένα ασύγχρονα μαθήματα, εξετάσεις με κουϊζ και εργασίες με χρονικές διορίες και διαρκές ανέβασμα ασκήσεων…

Και συνάμα συνδέσεις σε πλατφόρμες του Π.Σ.Δ. συγχρονισμένης εκπαίδευσης που έφτιαξαν εξειδικευμένες ομάδες δασκάλων πληροφορικής. Ο αριθμός των χρηστών-μαθητών έχει ξεπεράσει τους 700.000 και των χρηστών-εκπαιδευτικών τους 166.000, ενώ εκπαιδευτικά εργαλεία όπως το «Φωτόδεντρο» και τα E-Books έχουν συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέψεις.

Το Π.Σ.Δ. ξεκίνησε να το φτιάχνει η Μαριέττα Γιαννάκου από το 2004, προσπάθησε να το οργανώσει και να το τελειοποιήσει η Άννα Διαμαντοπούλου μετά το 2010, όμως κατόπιν, παρά τη διαρκή εξέλιξή του, ήλθε η ιδεολογία της παιδαγωγίας του μαυροπίνακα το Φεβρουάριο του 2015 που φανερώθηκε ως δήθεν προοδευτική στάση: με την πλάτη στο μέλλον.

5 χρόνια μετά είναι συγκινητική η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών μας για να ξανανοίξει το σχολείο μας, με νέους όρους.

Από τη Δευτέρα 30/3/2020 η τηλεκπαίδευση συνεπικουρείται και από την εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ2.

Καθημερινά στις 10 το πρωί, οι μαθητές του δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα τηλε-εκπαίδευσης.
Μπράβο σας αγαπητοί δάσκαλοι… Μπράβο πάνω απ’ όλα στην ακάματη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Πάμε μπροστά την Ελλάδα. Πέφτει ο σπόρος που θα καρπίσει καρπούς στις επόμενες γενιές

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.