Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη

Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη

Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Μετά την υπογραφή χρηματοδότησης από την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης που έδωσε το πράσινο φως για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, μέσω των Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είμαστε πλέον στο σημείο κατάθεσης προσφορών από τις εργοληπτικές εταιρίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Για άλλα μια φορά αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης να υλοποιεί μεγάλα έργα με τους Δήμους.

Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά είναι ένα εμβληματικό έργο για τη δυτική Θεσσαλονίκη με κονδύλια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι:

Ολοκλήρωση βασικών υποδομών παροχών ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού.
• Κατεδαφίσεις κτισμάτων – ερειπίων και βελτίωση των εδαφών, συντήρηση και αποκατάσταση των ενοτήτων πρασίνου και ενίσχυση των φυτεύσεων.
• Κατασκευή των απαραίτητων παροχών προσβασιμότητας, άθλησης, αναψυχής και ελεύθερου χρόνου των πολιτών, προστασία των χώρων πρασίνου και των κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς, ασφάλεια και επιβλεψιμότητα του χώρου κατά τη χρήση του από το κοινό.
• Σύνθεση μιας αναλογίας χρήσεων και παροχών στον υπαίθριο χώρο, που θα προσαρμόζονται στις κατευθύνσεις και τις βασικές αρχές του σχεδιασμού και ταυτόχρονα θα αποδίδουν στο χώρο μια μοναδική ταυτότητα, προκειμένου αυτός να λειτουργήσει τελικά ως πόλος υπερτοπικών δραστηριοτήτων και ως εστία δημιουργίας οικονομίας κλίμακας για όλη την ευρύτερη περιοχή.
• Σύνθεση μιας ήπιας παρέμβασης, που θα διατηρεί τη φυσική τοπογραφία και θα αξιοποιεί την ήδη έντονη και με ιδιαίτερο χαρακτήρα βλάστηση.

Στην πρώτη φάση ανάπλασης συμπεριλαμβάνεται η αποκατάσταση του εμβληματικού κτίσματος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά συνολική εμβαδού 3.353,14 τμ όπου θα στεγαστούν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και το Νέο Δημαρχείο.
Οι προσφορές των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του ΕΣΗΔΗΣ και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε 10:00 π.μ. Η αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί την 10η Απριλίου 2020, στις 10:00 π.μ, ενώ τονίζεται ότι πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.