Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κλείνουν τα σχολεία όλης της χώρας για 14 ημέρες

Κλείνουν τα σχολεία όλης της χώρας για 14 ημέρες

Κλείνουν τα σχολεία όλης της χώρας για 14 ημέρες

Απόφαση για κλείσιμο όλων των βρεφονηπιακών, σχολείων, ΙΕΚ, Πανεπιστημιων ιδιωτικών και δημόσιων για τις επόμενες 14 ημέρες, από την Κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων – λοιμωξιολόγων η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας τις επόμενες 14 ημέρες. Πρόκειται για βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία όλων των βαθμίδων, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το έκτακτο μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγος με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.

Όπως διευκρίνισε, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. «Για άλλη μια φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική ευθύνη και συγκεκριμένα οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, για τον έλεγχο της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα», σημείωσε ο Υπουργός.

Η κατάσταση αναμένεται να αξιολογηθεί εκ νέου πριν τη λήξη των 2 εβδομάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.