Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους Δήμους υλοποιεί το πιο...

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους Δήμους υλοποιεί το πιο μεγάλο και ολοκληρωμένο έργο αστικής αναγέννησης στη Θεσσαλονίκη

Οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης συνεργάζονται και συνδιαμορφώνουν έργα που εντάχθηκαν στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020» στο πλαίσιο της δράσης: «Δημιουργία πράσινων δωμάτων και κάθετων κήπων στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης», Άξονας Προτεραιότητας 06 «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», και θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Τις επόμενες μέρες ξεκινά η ανάπλαση των αύλειων χώρων σε δύο σχολικά συγκροτήματα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ποιοτικού σχολικού περιβάλλοντος, στην αύξηση του πρασίνου και στην αισθητική αναβάθμιση της γύρω περιοχής.

Πρόκειται για τα σχολεία 1ο, 2ο και νυχτερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου (μεταξύ των οδών Σμύρνης, Βόλβης, Νυμφαίου και Αντώνη Τρίτση) 5ο, 8ο, 20ο Δημοτικά Σχολεία καθώς και τα 1ο και 5ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου, μεταξύ των οδών Ολυμπιάδος, 17ης Νοέμβρη, Βεργίνας και Επαμεινώνδα.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 18 μήνες, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου τους 6 μήνες, ενώ τους υπόλοιπους 12 θα γίνεται συντήρηση και φροντίδα του πρασίνου, έτσι ώστε να αναπτυχθεί με ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αρχικό προϋπολογισμό του έργου (ύψους 346.967,15€) επήλθε μεγάλη έκπτωση εκ μέρους του αναδόχου, με αποτέλεσμα ο συνολικός προϋπολογισμός να φτάσει τα €197.515,01.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.