Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον διευθυντή του Προγράμματος Ελληνικών...

Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον διευθυντή του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ

Συνάντηση με τον καθηγητή κ. Ηλία Τομάζο, διευθυντή του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία», είχε σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Ο κ. Τομάζος ενημέρωσε την Υπουργό σχετικά με τα πολιτιστικά προγράμματα που σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο, καθώς και για το νέο «Spartan Museum», η ανέγερση του οποίου έχει σχεδόν αποπερατωθεί στο campus του Πανεπιστημίου. Όπως σημείωσε ο κ. Τομάζος, η διοίκηση του Πανεπιστημίου επιθυμεί το Μουσείο να παρουσιάζει τον Ελληνικό Πολιτισμό, στη διαχρονία του, μέχρι την περίοδο του Βυζαντίου.

Η κ. Μενδώνη ανέλαβε να δημιουργηθεί μία έκθεση, η οποία θα αποτελείται από αντίγραφα γλυπτών, φωτογραφικό υλικό και ψηφιακά μέσα. Η έκθεση θα παρουσιάζει την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού από τους Προϊστορικούς Χρόνους έως και το Βυζάντιο. Όπως σημείωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ΥΠΠΟΑ θα ετοιμάσει μέσα στους επόμενους μήνες τον σχεδιασμό της έκθεσης, καθώς και τα αντίγραφα που θα εκτεθούν, ενώ η ψηφιακή παρουσίαση θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. Από τον κ. Τομάζο κατατέθηκαν τα αναλυτικά σχέδια του «Spartan Museum», τα οποία θα μελετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, για τον σχεδιασμό της έκθεσης.

Στον χώρο του Πανεπιστημίου έχει ολοκληρωθεί, επίσης, η κατασκευή του Καλλιμάρμαρου ανοιχτού θεάτρου «Μέγας Αλέξανδρος», τα εγκαίνια του οποίου έχουν προγραμματιστεί για τις 3 και 4 Οκτωβρίου 2020. Η κ. Μενδώνη αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Τομάζου να παρευρεθεί στα εγκαίνια του θεάτρου. Εναρκτήρια εκδήλωση θα είναι θεατρική παράσταση, βασισμένη στα «Μαθήματα Πολέμου» του Θουκυδίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.