Αρχική Αθλητικά ΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ: BOOT DUSSELDORF ΚΑΙ ISPO MUNCHEN

ΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ: BOOT DUSSELDORF ΚΑΙ ISPO MUNCHEN

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ISPO ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Ο Ιανουάριος επίσης είναι μήνας επαγγελματικών εκθέσεων για τον αθλητικό τουρισμό αναψυχής. Στο Μόναχο πραγματοποιείται, από το 2010, η μεγαλύτερη επαγγελματική – εμπορική έκθεση για αθλητικές επιχειρήσεις, ISPO 2020 Munich, όπου για φέτος αναμένονται περισσότεροι από 2.800 εκθέτες που θα παρουσιάσουν τα τελευταία αθλητικά προϊόντα και τεχνολογίες.

Στην είσοδο της ISPO περιμένουν να μπουν χιλιάδες επισκέπτες

Καλύπτονται πολλές αθλητικές δραστηριότητες, κατά τμήμα, ενώ οι ποσοστιαίες κατανομές των τμημάτων των εκθετών που αναφέρονται (απολογιστικά στοιχεία για το 2018) είναι για χειμερινά αθλήματα και αθλήματα στο χιόνι (22%), για αθλητικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο (31%), για άθληση συνδυασμένη με την υγεία και την ευεξία (15%), για αθλήματα που γίνονται στις αστικές περιοχές – στον αστικό ιστό (10%), και για ομαδικά αθλήματα (10%). Επίσης προβλέπονται στην Έκθεση και ειδικά τμήματα για καινοτομίες, για τις διαμορφούμενες τάσεις και για τις τεχνικές παραγωγής αθλητικού εξοπλισμού (41% ποσοστό συμμετοχών).
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι όλοι οι εξαγωγείς και κατασκευαστές από τις Σκανδιναβικές χώρες είναι ενοποιημένοι σε ένα Περίπτερο, το «Skandinavian Hall» και δίνουν έμφαση στις πωλήσεις προϊόντων στην παγκόσμια αγορά. Ομοίως ενοποιημένοι είναι οι εκθέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Μία από τις αίθουσες παρουσίασης τεχνολογικών καινοτομιών της ISPO

Στην έρευνα των 84,000 επισκεπτών από 120 χώρες (του 2018), επισημάνθηκαν ότι οι επαγγελματίες επισκέπτες προήλθαν κατά 28% από κλάδο δραστηριοτήτων υπαίθρου, 21% από κλάδο δραστηριοτήτων χειμερινών – χιονοδρομικών αθλημάτων, 15% από τον κλάδο υγείας – ευεξίας, 12% από τους κατασκευαστές, 8% από τα ομαδικά αθλήματα. Αποδεικνύεται λοιπόν σαφώς το ενδιαφέρον για αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής, σε μία όπου ακόμη η Ελλάδα δεν εκπροσωπείται για τα τουριστικά της χαρακτηριστικά.

Αθλητική επίδειξη στην Έκθεση
ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΒΟΟΤ ΣΤΟ DÜSSELDORF
Μία άλλη σημαντική πόλη – γνωστή για την σημαντικότατη Έκθεση κυρίως θαλάσσιου αθλητισμού αναψυχής, πιο βόρεια από την Βαυαρία, είναι και η πόλη του Düsseldorf. Εδώ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο τέλος Ιανουαρίου, η ΒΟΟΤ, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Ναυτικό Σαλόνι, που είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη της δραστηριότητας του αθλητικού τουρισμού αναψυχής για την Ελλάδα, με την μεγάλη έκταση της ακτογραμμής και τα δεκάδες τουριστικά νησιά.
Η ΒΟΟΤ είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για σκάφη και θαλάσσια σπορ στον κόσμο, με περισσότερους από 250.000 επισκέπτες, στην οποία περίπου 2.000 εκθέτες παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες καινοτομίες και τις νέες εξελίξεις και ναυτιλιακό εξοπλισμό.

H παρουσία Ελλήνων επιχειρηματιών κατασκευαστών σκαφών φιλοξενείται
στο Περίπτερο της Enterprise Greece

Είναι εντυπωσιακές οι παρουσιάσεις των διαφόρων αθλημάτων, με κορυφαίες τις επιδείξεις του surfing στην εσωτερική εγκατάσταση του τεχνητού κυματισμού – WAVE – όπου επαγγελματίες αλλά και απλοί επισκέπτες μπορούν να επιδείξουν τις ικανότητές τους.

Στην ειδική πισίνα με εγκατάσταση του wave γίνονται επιδείξεις

Οι θαλάσσιες (και γενικότερα στο νερό – θαλάσσιο ή εσωτερικό) αθλητικές δραστηριότητες, όπως ιστιοπλοϊκά και μηχανοκίνητα σκάφη, κανό, καγιάκ, kitesurfing, κωπηλασία, καταδύσεις, surfing, wakeboarding, windsurfing, SUP, ψάρεμα, υπηρεσίες και εξοπλισμός και ναυτικές τέχνες, καθώς και εγκαταστάσεις για αυτά όπως μαρίνες και παραλιακά θέρετρα. Οι δραστηριότητες της Έκθεσης το 2019 καλύφθηκαν από περισσότερους από 2000 δημοσιογράφους από 50 χώρες.

Με τον «θεό των surfers» Αμερικανό πρωταθλητή Robby Nash

Με τον Björn Dunkerbeck, επί πολλά χρόνια παγκόσμιο πρωταθλητή windsurfing,
που κέρδισε το πρωτάθλημα 41 φορές (ρεκόρ), και τώρα έχει σχολή στην Ισπανία

Με τον παλαιό φίλο και συναθλητή Νορβηγό κ. Svein Rasmussen CEO – ιδρυτή, και συνεργάτη του, της εταιρείας STARBOARD, κατασκευάστριας αθλητικού εξοπλισμού με περιβαλλοντικά φιλικά και ανακυκλωμένα υλικά, που επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε όλες τις μορφές προστασίας του περιβάλλοντος.

Η αίθουσα παρουσιάσεων στο ειδικό Περίπτερο για τα σκάφη

Στην ΒΟΟΤ του 2019, ειδικά για τον καταδυτικό τουρισμό, που τώρα έχει ανακοινωθεί ότι θα αναπτύξει και η Ελλάδα, με την νέα νομοθεσία περί καταδυτικών πάρκων, συμμετείχαν περισσότεροι από 400 εκθέτες, ενώ ο Ελληνικής καταγωγής, κ. Πέτρος Μιχελιδάκης, Διευθυντής της ΒΟΟΤ Düsseldorf, εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση του για την έντονη ζήτηση της δραστηριότητας και επεσήμανε ότι η Έκθεση παραμένει διεθνές κέντρο για τον τουρισμό καταδύσεων.

Η ειδική πισίνα επίδειξης και δοκιμής εξοπλισμού κατάδυσης

Για την διοργάνωση του 2020, οι επισκέπτες, αρχάριοι και έμπειροι δύτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες για εξωτικούς προορισμούς καταδύσεων, να παρευρεθούν σε συνεντεύξεις με διεθνώς αναγνωρισμένους ηθοποιούς και άλλους επωνύμους πρωταθλητές καταδύσεων, και να λάβουν συμβουλές, ακόμη και να δοκιμάσουν την δραστηριότητα στην εσωτερική πισίνα.

Η υδάτινη πίστα για τα surf skinny boards

Επίσης πολύ ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η συνεδριακή εκδήλωση για τον θαλάσσιο τουρισμό: «Sea Tourism Summit: Navigating a sea of opportunities».
Για τις δραστηριότητες του θαλάσσιου τουρισμού πολύ ενδιαφέρον για το 2020 θα έχει και η καμπάνια «αγάπα τον ωκεανό σου» [love your ocean] που έχει ήδη ξεκινήσει από το 2019, και θα προβληθεί με το Ocean Forum, στην φετινή διοργάνωση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ρόδος, για πρώτη φορά τα τελευταία 3 χρόνια, συμμετέχει κυρίως για να προβάλει τον θαλάσσιο τουρισμό, diving, yachting, κλπ. στο Περίπτερο 11. Στο ίδιο Περίπτερο, μετά από αρκετά χρόνια αποχής από τις Εκθέσεις αυτές, έχει επανέλθει με σημαντική παρουσία ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – ΕΟΤ, παρουσιάζοντας την Ελλάδα, κυρίως για τον θαλάσσιο τουρισμό, ενώ γενικότερα, η Ελλάδα μπορεί να προβάλει και τους ορεινούς της προορισμούς, αν όχι για τα χιόνια και τα χιονοδρομικά κέντρα, για τις άλλες μοναδικότητες του ορεινού τοπίου.
Σε αυτές τις Εκθέσεις οι επαγγελματίες του Ελληνικού τουρισμού μπορούν να αντλήσουν εμπειρίες και παραδείγματα για την επίτευξη και στην Ελλάδα 12-μηνου αθλητικού τουρισμού αναψυχής.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ “SURFPOWER” KAI “PLUSTOUR”
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ PROJECT “SPORTS TOURISM GREECE”
Ειδικότερα για την Ρόδο, στο Περίπτερο 8 της ΒΟΟΤ, συμμετέχει η εταιρεία SURFPOWER SPORTS TOURISM RESORT, ένα μοναδικό πολυτελές αθλητικό τουριστικό θέρετρο, το οποίο σε συνεργασία με την Rhodes Windsurfing, Kitesurfing, Sailing and SUP Academy and Other Sports and Activities, που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες αθλητικού τουρισμού σε όλη την περιοχή της Ρόδου, και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες παραλίας, και προβάλει στο Γερμανικό και το διεθνές κοινό της Έκθεσης, κυρίως τα αθλήματα του windsurfing, kitesurfing και SUP, και άλλα.
Όπως δηλώνει ο Ρώσος επενδυτής και ιδιοκτήτης της Εταιρείας, κ. Alexey V. Vlasov, «Η Ελλάδα είναι προβεβλημένη κυρίως για παραθεριστικές διακοπές, δεν είναι γνωστή ως προορισμός αθλητικού τουρισμού αναψυχής, στους sports tour operators, διεθνώς, ενώ συνολικά περίπου 30 αθλήματα, που μας προσφέρει η φύση απλόχερα, μπορούν να αναδειχθούν και να γίνονται σε όλη την επικράτεια, και για 12 μήνες.
Η Ρόδος έχει αναπτυχθεί περισσότερο και μέσα στα περίπου 2,5 εκατομμ. τουρίστες, που υποδέχεται, πολλοί – ίσως και 10% – έρχονται για περισσότερο από 20 χρόνια, για να κάνουν ή να μάθουν windsurfing και για kitesurfing, και τα τελευταία 5 χρόνια επίσης για SUP, που αναπτύσσεται διεθνώς, ραγδαία».

Ο Ρώσος επενδυτής της SURFPOWER κ. Alexey VLASOV με τον Αχιλλέα Τζίμα στην BOOT


«Η Ρόδος είναι μία θαυμάσια τοποθεσία και για πολλά άλλα αθλήματα αναψυχής και περιπέτειας», συνεχίζει ο κ. Vlasov, «όπως ιστιοπλοΐα [dingy], καταδύσεις, ομαδική αλιεία, θαλάσσιο κανό – καγιάκ, ιστιοπλοΐα (με ιστιοφόρο ή μηχανοκίνητο σκάφος), τρέξιμο, πεζοπορία, ορειβασία, trekking, ιππασία, ποδηλασία βουνού και πόλης, γκολφ, αναρρίχηση, γιόγκα, εκδρομές μοτοσυκλέτας, αιωροπτερισμό, και άλλες αθλητικές δραστηριότητες, σε όλο το νησί, που διοργανώνονται από το τουριστικό μας Πρακτορείο, PLUS TOUR, που ειδικεύεται στην διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων για τους εταιρικούς πελάτες του MICE και ταξιδίων κινήτρων που περιλαμβάνουν TEAM BUILDING».

Εγκαταστάσεις της SURFPOWER στην Ιαλυσό Ρόδου

Η Εταιρεία SURFPOWER, έχει εγκαταστάσεις στην παραλία της Ιαλυσού, μια κορυφαία τοποθεσία στον κόσμο λόγω συνεχών και κατάλληλων ανέμων για windsurfing, kitesurfing και SUP, όπου διοργανώθηκαν 9 ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρωταθλητικές εκδηλώσεις για windsurfing. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν σε 24ωρη βάση, υπάρχει γκουρμέ εστιατόριο και είναι φιλικές για επισκέπτες με ποδήλατα, και για άτομα με ειδικές ανάγκες, φροντίζουν οικογένειες με παιδιά και διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και τραπεζικό ATM.

Στο SURFPOWER, ο Διευθυντής, Αχιλλέας Ε. Τζίμας, πρώην Εθνικός Αθλητής του Windsurfing, GRE-1111, πιστοποιημένος προπονητής ιστιοπλοΐας κατηγορίας Β’ (από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), από το 1997, και οι έμπειροι συνεργάτες, προπονούν ομάδες νέων και επισκέπτες – τουρίστες της Ρόδου, σε μια ποικιλία αθλημάτων στη θάλασσα και στην ξηρά, και προσφέρουν ποιότητα υπηρεσιών και γνώσεων, για να κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται άνετοι και ασφαλείς για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής και περιπέτειας. Ο κ. Τζίμας, στο πλαίσιο των Εκθέσεων ISPO και BOOT, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των παγκόσμιων Ομοσπονδιών για να συζητήσει για 5-ετές πρόγραμμα διοργάνωσης διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων στην Ρόδο, για την περίοδο 2020-2024.

Η παρουσίαση για την διοργάνωση των διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων στην Ρόδο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.