Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αδεια στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ»

Αδεια στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ»

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με απόλυτη συνέπεια έναντι του νόμου και των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει απέναντι στους δημιουργούς, αμέσως μετά την κατάθεσή της μελέτης οικονομικής βιωσιμότητας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ», την αξιολόγησή της από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, και την σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΙ προς του νέου φορέα.
Είναι αυτονόητο ότι οι υποχρεώσεις των ΟΣΔ δεν εξαντλούνται στο στάδιο υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση άδειας, αλλά αφορούν πρωτίστως στην ανάγκη διαφανούς διαχείρισης και πλήρους λογοδοσίας έναντι των δημιουργών, των οποίων τα δικαιώματα καλούνται να διαχειριστούν.την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, χορηγεί την άδεια λειτουργίας στο νεοσύστατο οργανισμό.
Είναι προφανές ότι η αδειοδότηση θα είχε ολοκληρωθεί συντομότερα, εάν οι κατά νόμο υπεύθυνοι, αντί να αποβλέπουν στην πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, είχαν τηρήσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους, σχετικά με τη βιωσιμότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.