Αρχική Δήμοι Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού...

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας είχε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, στην οποία συζητήθηκαν σε φιλικό κλίμα συνεργασίας τα μεγάλα έργα που έχουν προγραμματιστεί για τον Δήμο μας.

Εκ των βασικών θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το έργο «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων Αναβύσσου – Τμήμα περιοχής επέκτασης Α΄ κατοικίας Αναβύσσου», για το οποίο δρομολογήθηκε η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που καθυστερούν την ολοκλήρωσή του. Η μη ολοκλήρωση του έργου τα τελευταία τρία χρόνια, καθιστά ορατό τον κίνδυνο επιβολής προστίμου ή καταλογισμού σε βάρος του Δήμου.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης έκανε δεκτή την πρόταση του Δήμου για ένταξη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας της μελέτης οδοποιίας για όλες τις κοινότητες του Δήμου Σαρωνικού συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4.000.000€.

Τη συζήτηση ωστόσο μονοπώλησε το έργο «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας», για το οποίο ο κ. Πατούλης δεσμεύθηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επανεκκίνηση του έργου σε δύο άξονες:

α). την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αρχαιολογικές έρευνες στον χώρο και

β). την έναρξη από την ανάδοχο εταιρεία των εργασιών κατασκευής του νότιου λιμενοβραχίονα, τις οποίες είχε διακόψει το 2015 η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της αποχέτευσης ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου (Παλαιά Φώκαια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Αγία Μαρίνα Κορωπίου) και της τριμερούς συνεργασίας Περιφέρειας, Δήμου και ΕΥΔΑΠ. Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι συμφωνεί για άμεση λύση του προβλήματος και ότι συντάσσεται με την πρόταση του Δήμου για χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ και το ΕΠΠΕΡΑΑ με τελικό αποδέκτη τη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού Κορωπίου.

Τέλος, συζητήθηκε και το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου κ. Φιλίππου να επισκεφθεί τον Δήμο Σαρωνικού για να συζητηθεί το θέμα ενδελεχώς με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από την Περιφέρεια Αττικής η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων και Υποδομών Ελένη Βελγάκη και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Καλογερόπουλος και από την πλευρά του Δήμου Σαρωνικού οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων Βασίλης Μπούτσης, Διοικητικών και Οικονομικών Θεμάτων Χρήστος Γκίνης και ο Γενικός Γραμματέας Μιλτιάδης Κλάπας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.