Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Τουρισμού το Homeporting

Στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Τουρισμού το Homeporting

Με χαρά ο κόσμος του ελληνικού τουρισμού υποδέχεται το Norwegian Spirit, ένα από τα πιο όμορφα και πολυτελή κρουαζιερόπλοια.

Το κρουαζιερόπλοιο, ιδιοκτησίας της Norwegian Cruise Line, θα χρησιμοποιήσει τον Πειραιά ως Homeport για πρώτη φορά και τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Νοεμβρίου, ενώ, συνολικά θα πραγματοποιηθούν 31 κρουαζιέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα της εκκίνησης κρουαζιέρας είναι πάντοτε στις επιδιώξεις του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς βάσει στατιστικών, τα χρήματα που δαπανά ο κάθε επιβάτης στο λιμάνι αναχωρητής είναι τετραπλάσια -περίπου 210 ευρώ κατά μέσο όρο παγκοσμίως ανά επιβάτη- από αυτά που δαπανά όταν είναι επιβάτης transit. Αν συνυπολογίσουμε και ότι το συγκεκριμένο πλοίο θα δέσει πάνω από 160 φορές σε άλλα ελληνικά λιμάνια κατά τη διάρκεια της σεζόν, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι το κάθε πλοίο που ξεκινά από ένα ελληνικό λιμάνι.

Στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι να αυξηθούν κατακόρυφα οι εταιρείες και τα πλοία που θα επιλέγουν έναν ελληνικό προορισμό για εκκίνηση της κρουαζιέρας τους και για το σκοπό αυτό, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, είχε και θα έχει στο προσεχές διάστημα και άλλες συναντήσεις με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων εταιρειών ώστε να προωθήσει περαιτέρω το Homeporting στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.