Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Υπουργού Αρχαιοτήτων και Τουρισμού Dr Khaled Ahmed El-Enany...

Επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Υπουργού Αρχαιοτήτων και Τουρισμού Dr Khaled Ahmed El-Enany στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Υπουργού Αρχαιοτήτων και Τουρισμού Dr Khaled Ahmed El-Enany στην Αθήνα

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε τον Υπουργό Αρχαιοτήτων και Τουρισμού Dr Khaled Ahmed El-Enany, της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Ο Αιγύπτιος Υπουργός πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη σημείωσε τις πολυετείς και ουσιαστικές σχέσεις των δύο χωρών και την αγαστή συνεργασία τους σε επίπεδο διμερών σχέσεων και διεθνών οργανισμών.

Ο κ. El-Enany εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας – είναι καθηγητής Αιγυπτιολογίας στο πανεπιστήμιο του Καϊρου – και δήλωσε ότι με την επίσκεψή θα εμβαθύνουν έτι μάλλον οι σχέσεις των δύο χωρών.

Αύριο έχει προγραμματιστεί συνεργασία των δύο υπουργών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός θα επισκεφτεί και θα ξεναγηθεί στα μεγαλύτερα μουσεία της Αθήνας. Αύριο στο Μουσείο της Ακροπόλεως θα τον υποδεχθεί και θα τον ξεναγήσει ο καθηγητής κ. Δημήτριος Παντερμαλής ενώ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα ξεναγηθεί από τον Διευθυντή του, καθηγητή κ. Νικόλα Σταμπολίδη.

Σήμερα θα επισκεφτεί το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης και θα ξεναγηθεί από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Μουσείου Δρ. Γιώργη Μαγγίνη. Το Σάββατο, πριν την αναχώρησή του από την Αθήνα, θα επισκεφτεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί από τον διευθύντριά του Δρ. Μαρία Λαγογιάννη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.