Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Απεργία ΜΜΜ αύριο Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Απεργία ΜΜΜ αύριο Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Απεργία

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει αύριο (18-02-2020) η χώρα και, πρωτίστως, η πρωτεύουσα, το κέντρο της οποίας θα μοιάζει απροσπέλαστο.

Για αύριο, Τρίτη, 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθηνών και ΠΑΜΕ, σε διαμαρτυρία για την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Συμμετέχουν η ΣΤΑΣΥ, η ΠΕΝΕΝ, το Σωματείο Οικοδόμων και η Ομοσπονδία Λογιστών, αλλά και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ετσι, αύριο, η πρωτεύουσα αναμένεται να μείνει χωρίς μέσα μεταφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της απεργίας. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, λόγω της απεργίας, την Τρίτη 18.02.2020 δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας-ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ και επίσης θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.).

Την ίδια στιγμή, άτυπη οδηγία ώστε να επιδεικνύεται «μερική ανοχή» για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα δόθηκε στη Δημοτική Αστυνομία. Να σημειωθεί ότι αύριο θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΕΝΕΝ σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Κανονικά θα κινηθούν, αύριο (18 Φεβρουαρίου), ημέρα γενικής απεργίας για το νέο ασφαλιστικό, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Παράλληλα στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, μία του ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια και μία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στις 11.00 στην Κλαυθμώνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.