Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ίδρυση φορέα κοινωνικής ευθύνης των ξενοδόχων από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος

Ίδρυση φορέα κοινωνικής ευθύνης των ξενοδόχων από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος

Την ίδρυση νέου φορέα, με τον διακριτικό τίτλο “HOTELS FOR”, με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης, στηρίζοντας αυτούς που έχουν ανάγκη και προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη, ανακοίνωσε το ΞΕΕ. Ο φορέας θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ΞΕΕ και η ίδρυσή του θα γίνει με νόμο που προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στην 9η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Metropolitan Expo, παρουσία 900 και πλέον ιδιοκτητών ξενοδοχείων.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρος Βασιλικός : «Κάθε ξενοδοχείο, κάθε μέλος του ΞΕΕ, έχει τη δυνατότητα να γίνει μέρος ενός δικτύου αλληλεγγύης, προσφοράς, θετικής συμβολής σε μια καλύτερη και πιο αισιόδοξη Ελλάδα, συνεισφοράς στην κοινωνική ευημερία, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην 9η Γενική Συνέλευση, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε σχετικά : «Με την πρωτοβουλία ίδρυσης του φορέα “HOTELS FOR”, δίνουμε ένα παγκόσμιο παράδειγμα: Τα ελληνικά ξενοδοχεία, πρωτοπόρα παγκοσμίως, μεταδίδουν το μήνυμα πως η ανάπτυξη πρέπει να υπηρετεί τη συνοχή, πως η ευημερία της οικονομίας δεν είναι μόνον κάποιοι αριθμοί. Αλλά αυτή η ευημερία, μπορεί και πρέπει να αντανακλάται στο κοινωνικό σύνολο. Το ξενοδοχείο, λοιπόν, μας αφορά όλους. Αφού κάθε ξενοδοχείο, εκτός από εστία φιλοξενίας, γίνεται και εστία κοινωνικής ευθύνης, προσφοράς και συνοχής. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, είναι η έμπρακτη ανταπόδοση του ελληνικού ξενοδοχείου στην ελληνική κοινωνία. Δημιουργεί απόθεμα εμπιστοσύνης. Και ξέρετε, η εμπιστοσύνη είναι πολύτιμη. Είναι η πιο δυνατή καύσιμη ύλη για να δώσουμε ενέργεια στον καλύτερο τουρισμό, που θέλουμε και που μας αξίζει» .

Στη συνέλευση, όπου δόθηκε το στίγμα των προτεραιοτήτων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την προσεχή 10ετία, παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Κων/νος Λούλης, η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατερίνα Νοτοπούλου, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος και ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας Ομιλίας του ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός χαρακτήρισε το 2020 ως χρονιά μεταίχμιο, τονίζοντας πως «τώρα, είναι η στιγμή να διαμορφώσουμε τον τουρισμό που θα έχουμε το 2030. Στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο πιστεύουμε στη νέα δεκαετία της ευθύνης. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα όλης της χώρας».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΞΕΕ ανακοίνωσε επίσης το άνοιγμα του Επιμελητηρίου στις τοπικές κοινωνίες μέσα από δύο νέες δράσεις.

Η πρώτη αφορά στην εκκίνηση ενός ανοιχτού και διαδραστικού διαλόγου σε περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με στόχο ο τουρισμός και τα ελληνικά ξενοδοχεία να μεγιστοποιήσουν τη θετική συμβολή τους στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες. Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των Περιφερειών σε όλη την Ελλάδα 13 ημερίδες, με τη συμμετοχή όλων των αυτοδιοικητικών και των θεσμικών επαγγελματικών φορέων.

Η δεύτερη δράση αφορά στην πραγματοποίηση εξειδικευμένων σεμιναρίων επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσης (crisis management). Τα σεμινάρια θα απευθύνονται σε αυτοδιοικητικά στελέχη και ξενοδόχους, οι οποίοι με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών θα εκπαιδεύονται στην επικοινωνιακή διαχείριση τυχόν κρίσεων σε προορισμούς της χώρας με στόχο την προστασία του brand και της φήμης κάθε προορισμού.

Ο κ. Βασιλικός έκανε γνωστό επίσης ότι το ΞΕΕ επεξεργάζεται με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης τουριστικής συνείδησης και καταπολέμησης του “τουριστικού αναλφαβητισμού”.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης αναλύθηκε η πορεία των πρωτοβουλιών του Επιμελητηρίου, Boutique Hotels και Ελληνικό Πρωινό, παρουσιάστηκαν οι μελέτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων που έγιναν για λογαριασμό του ΞΕΕ ενώ παρουσιάστηκαν και οι 3 νικήτριες start up εταιρείες του Α’ κύκλου, της έτερης πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου CapsuleT, του πρώτου ελληνικού επιταχυντή αποκλειστικά για τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.